Nieuws — 11 september 2016

Vandaag, zaterdag 10 september, stond de wedstrijd Yerseke 4 – Yerseke 5 op het programma ter nagedachtenis aan Piet Hollestelle.

Nadat de boys de dag ervoor nog de mooie, emotionele uitvaart van Piet hadden bijgewoond, was het nu hun
beurt om hun coach/leider/vriend te eren.

phm01phm02

phm03foto-1 foto-3

Er werden 2 gemixte elftallen samengesteld en in shirts met het opschrift “Piet forever”, ballonnen in de hand, werd het veld betreden. Nadat de spelers,begeleiding en scheids zich rond de middencirkel hadden opgesteld,werden de ballonnen onder luid applaus de lucht ingelaten. Daarna was er het moment voor de minuut stilte met roodgloeiende stadionfakkels,kippenvel,wat een mooi eerbetoon aan een fantastisch mens.
Ook na dit emotionele afscheid,was het nog niet klaar met dit fantastische afscheid.De wedstrijd kon aanvangen en niemand minder dan Ramon,de zoon van Piet,nam de aftrap. Een laatste afscheid,ultiem eerbetoon en steun aan de familie Hollestelle had zich hier voltrokken, met de hoop dat iedereen het onverwachtse afscheid van Piet nu een beetje een plekje kan geven. Echt top van de boys en in het bijzonder van Ronnie.

foto-4 phm04 phm05

foto-6  foto-7

De wedstrijd die vandaag werd gespeeld in twee maal 30 minuten, was een beetje rommelig, maar het ging meer om het eerbetoon dan om de wedstrijd.In de eerste helft kwam Yerseke 4 op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Hermi op aangeven van Ramon. Met deze stand ging men de rust in op deze zeer warme middag.
De mannen van Yerseke 4 waren iets beter dan de boys van Yerseke 5, waar weinig idee achter het spel zat. Met nog een krap kwartier resterend, betrad Ronnie, de beste maat van de overleden hoofdpersoon, het veld om positie te kiezen in de spits.

En alsof het was voorbestemd, kreeg 30 seconden voor het eindsignaal, Ramon de bal en gaf een splijtende pass op de diepgaande Ronnie, die als in zijn beste tijd,met een lichaamsschijnbeweging,de uitkomende Marvin het riet in stuurd,en de bal mooi in het doel schuift. 2-0. Deze was voor Piet! Het eindsignaal klonk,de bedankjes en felicitaties over en weer.

foto-8  foto-9

Voor altijd in onze herinnering: Piet Hollestelle. Zoals het opschrift op de shirtjes al aangaf,geldt voor alle boys van Yerseke 4/5 : Piet forever!

foto-einde phm06

Nu iedereen dit onverwachtse verlies hopelijk een plaatsje heeft kunnen geven,kan de competitie aanvangen. Allen veel succes,met deze saamhorigheid gaat dat zeker goed komen.

Voor de laatste maal: Rita, Ramon, Carla en Nina en ook Ronnie en Diana, alle sterkte toegewenst.

De Boys van Yese 4 en 5.

De foto’s zijn van Frans van Pagee / Niek vd Horst, onze dank daarvoor