Nieuws — 23 oktober 2017

Het lijkt simpel en dat is het ook…!

Vrijwilliger zijn betekent dat je jezelf de verplichting oplegt om een steentje bij te dragen aan het plezier van jezelf en anderen in een omgeving van een stichting of een vereniging naast je werk of privésituatie.

Dat kan op allerlei vlak:

Onderhoud: Zo zijn bij onze voetbalvereniging dagelijks en wekelijks mensen nodig om de accommodatie schoon te maken en te onderhouden, het terrein op te ruimen en te verzorgen en materialen voor de voetballende leden te onderhouden.

Kader: Zowel bij de jeugd- , dames- als seniorenteams kunnen we altijd mensen gebruiken die meehelpen om het onze spelers en speelsters naar de zin te maken. Heb je belangstelling om trainen te geven, te vlaggen, een team te begeleiden of bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw op te treden, het kan allemaal!

Kantine: Vind je het leuk om in de keuken te staan of achter de bar? Ook daar heten we je van harte welkom.

Arbitrage: Wil je je gezag wel eens laten gelden, dan hebben wij voor jou de ideale activiteit. Spelleider zijn bij jeugd of senioren, zodat de regels van het voetballen correct worden gehanteerd. Vind je dat te ver gaan, dan behoort ook een plaats aan de zijlijn tot de opties.

Kortom, wij bieden onze vrijwilligers ongelofelijk veel mogelijkheden voor een plezierige en nuttige invulling van de vrije tijd, zonder de lat van de verplichting echt heel hoog te leggen! SAMEN en MET ELKAAR, gewoon SIMPEL en dat is het ook!

Spreek een bestuurslid aan of loop eens op zaterdag de bestuurskamer binnen om te informeren en je aan te melden.

Gewoon doen, want…. dit willen WIJ als VERENIGING graag VOORKOMEN:

“elders in het land kreeg een vereniging na een besluit om jeugdspelers te royeren vanwege een onvoldoende geleverde tegenprestatie de nodige kritiek te verduren. Zover willen wij het niet laten komen, maar wel werd met dat voorval duidelijk dat een vereniging niet zonder (financiele) inspanningen kan van haar leden. Ook werd daarmee duielijk dat het plezier van jeugdspelers in het geding kan komen omdat volwassenen met minimale inspanning aan hun verplichtingen willen voldoen. Betrokkenheid met jeugd gaat verder dan alleen het voldoen van contributieverplichtingen. Jeugd is juist afhankelijk van de welwillendheid en betrokkenheid van ouderen.  Als dat naar redelijkheid verdeeld kan worden kunnen zo ook de lasten voor een ieder beperkt blijven.”

Daarnaast neemt de maatschappelijke druk vanuit de overheid toe om steeds meer zelfredzaam te worden. Dat blijkt uit diverse gemeentelijke privatiseringsrondes die er allemaal toe leiden dat de kosten en/of de (onderhouds)werkzaamheden steeds meer op het bordje van de verenigingen komen.

Een bekend gezegde luidt: vele handen maken licht werk. En daarmee alleen kunnen de kosten beheersbaar blijven.