Yese 1 — 07 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober jl. stond voor Yerseke de uitwedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het programma. Lewedorpse Boys speelde zich vorig seizoen pas via de nacompetitie veilig tegen 4e klasser De Noormannen. Vorige week speelde Lewedorpse Boys tegen FC Dauwendaele en ging vrij kansloos met 5-2 onderuit. De week daarvoor startte men de competitie in eigen huis met een 0-0 gelijkspel tegen Kruiningen.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer waren de bedoelingen van Yerseke overduidelijk. Yerseke wilde Lewedorpse Boys niet de gelegenheid geven om in hun spel te komen en probeerde direct druk naar voren te zetten en de verdediging van Lewedorpse Boys niet de kans te geven om van achter uit een verzorgde opbouw te verzorgen. Dit lukte prima en in de 9e minuut kwam Yerseke op voorsprong via Arjen de Koeijer die een indraaiende vrije trap van Ruben Pekaar binnen tikte. Lewedorpse Boys trof het niet want ze moesten binnen 15 minuten al gedwongen 2x wisselen nadat 2 spelers dusdanig geblesseerd geraakten dat ze niet meer verder konden spelen. In de 24e minuut was het wederom Arjen de Koeijer die een prima voorzet van Guus de Leeuw binnen kopte en zo Yerseke op een 0-2 voorsprong zette. In de 32e minuut maakte Arjen de Koeijer zijn hattrick compleet nadat hij eerst doelman Jasper de Baar omspeelde en daarna bijna vanaf de achterlijn met links toch nog de 0-3 wist te maken. En of het nog niet genoeg was werd de score nog voor rust uitgebreid naar 0-5 door doelpunten van Rick Poleij (na prima voorzet Guus de Leeuw) en Ruben Pekaar. Ruststand 0-5.

De 2e helft ging Yerseke verder waar het gebleven was en dat was met aanvallend spel om doelpunten te maken. De 2e helft was nog maar 5 minuten aan de gang en de 0-6 werd gemaakt door Guus de Leeuw. Amper 5 minuten later was het Arjen de Koeijer die met zijn 4e van de middag de 0-7 op het scorebord bracht na wederom een prima voorzet van Guus de Leeuw. In de 62e minuut was het Arjen Dingemanse die een indraaiend vrije trap van Ruben Pekaar tot doelpunt promoveerde en zo Yerseke op een 0-8 voorsprong bracht. De aftrap van Lewedorpse Boys was amper genomen of Yerseke stond een minuut later al weer op 0-9 door een doelpunt van Guus de Leeuw. Wat een weelde en of het nog niet genoeg was voegde ook Tom Laureys zich nog toe aan het lijstje van doelpuntenmakers door een vrije trap in één tijd binnen te schieten in de korte hoek. Het laatste woord was net als vorige week tegen Wemeldinge voor Arjen de Koeijer die met zijn 5e van de middag de 0-11 eindstand op het scorebord zette.

Kreeg Lewedorpse Boys dan helemaal geen kansen? Jawel 1x ontsnapte op links een aanvaller en kon vanaf links alleen op Yerseke doelman Colin Hout af gaan maar Colin redde uitstekend en zodoende hield Yerseke de 0 achterin. In de 2e helft gunde Yerseke trainer Harro Hazelaar alle wisselspelers speeltijd. Dit betekende dat Loran Steketee erin kwam voor Jari Christiaanse, Leander Steketee erin kwam voor Robin Burger en Maxim van Pagee in de plaats kwam van Rick Poleij.

Wat een uitslag! En de overwinning is niet eens geflatteerd te noemen. Sterker nog, als Yerseke nog wat zorgvuldiger met de gecreëerde kansen was omgesprongen dan had de uitslag zelfs nog groter kunnen uitvallen. Desondanks een uitstekende opening van het seizoen voor Yerseke met 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 22-1 (+21)! Yerseke speelde de afgelopen wedstrijden prima verzorgd voetbal en zal zeker veel vertrouwen hebben opgedaan de afgelopen wedstrijden. Misschien heeft Yerseke op papier de laatste 2 wedstrijden wat minder sterke tegenstanders ontmoet maar dan nog, je moet het dan nog wel doen. Op naar volgende week in de thuiswedstrijd tegen het zeer verrassend sterk gestarte Bevelanders dat als promovendus met 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden op een keurige 2e plaats achter Yerseke staat.

Alle doelpunten van Yerseke op chronologische volgorde behalve de 0-9 van Guus de Leeuw: