Yese 1 — 24 februari 2018

Yerseke speelde vandaag de 2e uitwedstrijd na de winterstop op het kunstgras van V.V. Bevelanders in Kamperland en moest dat doen zonder de geblesseerde Jari Christiaanse (enkel) en Robin Burger (gebroken vinger). Hierdoor was er na een aantal wedstrijden weer eens een keer een basisplaats voor middenvelder Tom Laureys en Tom speelde een zeer verdienstelijke partij. Yerseke had vanaf het begin van de wedstrijd veel moeite om te wennen aan het kunstgras van V.V. Bevelanders. Het inspelen en passen naar medespelers gebeurde vaak veels te zacht op het stroppende kunstgras waardoor er iedere keer een speler van Bevelanders tussen zat. Hierdoor kwam Yerseke niet toe aan het spelen van hun favoriete spelletje en leek het in het begin meer op een flipperkast dan op voetbal. Ook Bevelanders stelde er weinig tegenover hoewel gezegd dient te worden dat het aan inzet en mentaliteit bij de tegenstander zeker niet ontbrak. Zij speelden met enorm veel inzet en passie en waren fel in de duels waardoor Yerseke niet echt aan voetballen toe kwam. Ondanks deze inzet verscheen ook Bevelanders niet gevaarlijk voor het doel van Yerseke. Toch kwam Yerseke in de loop van de 1e helft wat beter in hun spel. Tot echt enorm grote kansen leidde dat vooralsnog niet. Halverwege de 1e helft ontving Ruben Pekaar links voorin de bal en gaf een prima strakke voorzet op de voor zijn tegenstander komende Arjen de Koeijer, maar helaas ging zijn kopbal net voorlangs. Ook had Yerseke het geluk niet aan haar zijde toen een schot met links van Arjen de Koeijer op de paal belandde en een overtreding binnen de 16 meter op Guus de Leeuw niet tot een strafschop leidde voor Yerseke. Wel of geen strafschop? Tegen het einde van de 1e helft moest Jorn Lindenberg met een hamstringblessure het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Martijn Koole. Ruststand 0-0.

Wat de jarige Yerseke trainer Harro Hazelaar in de rust tegen zijn spelers heeft gezegd is mij niet bekend, maar dat Yerseke feller uit de startblokken kwam in de 2e helft is een feit. Yerseke drong, met de wind in de rug, Bevelanders terug op de eigen helft en dat leidde in de 49e minuut tot een voorsprong. Guus de Leeuw ontving links voorin de bal en gaf een prima pass op Arjen de Koeijer die met zijn rug naar het doel en een tegenstander in zijn rug toch van zijn tegenstander wist weg te draaien en hard wist binnen te schieten. 0-1 Arjen de Koeijer Hierdoor moest Bevelanders toch wat meer de verdedigende stellingen verlaten waardoor er meer ruimte ontstond voor de voorwaartsen van Yerseke. Toch wist Yerseke daar niet echt goed gebruik van te maken. Het spel speelde zich met name af op het middenveld waar veel duels werden uitgevochten en waarbij door de scheidsrechter  veel werd gefloten voor overtredingen. In de 70e minuut viel de beslissing in de wedstrijd toen Tom Laureys zelf de aanval opzette en de combinatie aanging met Arjen de Koeijer. Hij ontving op het juiste moment de bal weer terug om met een lage schuiver de 2-0 binnen te schieten. 0-2 Tom Laureys Niet lang daarna werd de voorsprong nog verder uitgebreid toen Arjen Dingemanse een indraaiende vrije trap van Evert van Houte wist binnen te koppen en zo de 0-3 eindstand op het scorebord wist te zetten. 0-3 Arjen Dingemanse Yerseke won uiteindelijk verdiend van Bevelanders maar dat ging toch behoorlijk moeizaam.

Ook concurrent RCS won met 2-0 van ’s-Heer Arendskerke waardoor de voorsprong na 15 wedstrijden nog steeds 6 punten blijft. Afgelast werden Kruiningen-FC Dauwendaele en Lewedorpse Boys – Zaamslag. Kapelle won in en van Wemeldinge met 1-4 en GPC Vlissingen – VCK eindigde in 0-3. VC Vlissingen won toch wel enigszins verrassend met 1-2 van Walcheren. Volgende week ontvangt Yerseke op sportpark Cleijn Moercken Lewedorpse Boys als het weer geen roet in het eten gooit want de komende week wordt er behoorlijk vorst voorspeld waardoor het nog maar de vraag is of er volgende week gevoetbald zal worden.

Aantal toeschouwers: 132