Yese 1 — 07 april 2018

Yerseke speelde vandaag de uitwedstrijd tegen naaste buurman Wemeldinge. In de heenwedstrijd walste Yerseke nog over Wemeldinge heen en won uiteindelijk met maar liefst 10-1! Wemeldinge wilde zich uiteraard niet opnieuw zo laten afdrogen en dat was vanaf het allereerste fluitsignaal van scheidsrechter Safranti ook duidelijk te zien en merkbaar. Wemeldinge parkeerde de zogenaamde bus vlak voor de eigen 16 meter en gokte op de counter en speelde met enorm veel passie, inzet en strijd waardoor Yerseke eigenlijk niet aan voetballen toe kwam. Yerseke had het enorm lastig met het strijdlustige Wemeldinge. Yerseke werd gedwongen om het spel te maken maar had daar zichtbaar enorm veel moeite mee. Ondanks dat het grasveld keurig gemaaid was, was het her en der toch behoorlijk hobbelig hetgeen een snelle balcirculatie niet echt mogelijk maakte voor Yerseke. De beste kans van de hele 1e helft was zelfs voor Wemeldinge. Bij een lange bal van achteruit stond de verdediging van Yerseke niet goed en was het Redgey Visser die de 1-0 op zijn schoen had, maar zijn boogbal kon door Yerseke doelman Colin Hout gepakt worden. In de gehele 1e helft kwam Yerseke amper aan uitgespeelde kansen toe. Eén keer ontsnapte Arjen de Koeijer over links maar zijn voorzet vanaf de achterlijn vond geen medespeler. Ook een geschampte kopbal van Arjen de Koeijer op een indraaiende vrije trap van Evert van Houte trof geen doel maar bovenkant lat. Ruststand 0-0.

Yerseke begon de 2e helft beduidend beter en drong Wemeldinge steeds verder achteruit en creëerde nu wel wat mogelijkheden. Of het de conditie was die Wemeldinge parten speelde weet ik niet maar Wemeldinge kwam nog amper van eigen helft. Yerseke trof in een tijdsbestek van 10 minuten 2x de lat. Het was eigenlijk wachten op de 0-1 maar het was niet Yerseke dat op voorsprong kwam maar Wemeldinge. Bij een snelle uitval zo rond het uur spelen was het Mark Goeman die de bal niet goed raakte en Dennis Wisse een vrije doortocht gaf richting het Yerseke doel. Hij week erg ver naar rechts uit maar schoot de bal schitterend in de bovenhoek en bracht Wemeldinge daarmee zeer verrassend op een 1-0 voorsprong. Yerseke werd nog meer gedwongen om de aanval te kiezen. In de 66e minuut was het Evert van Houte die vanaf rechts met zijn linker een indraaiende vrije trap nam richting het doel van Wemeldinge. De doelman van Wemeldinge zag er daarbij niet goed uit en tikte de bal over de eigen doellijn en bracht daarmee de stand weer in evenwicht. 1-1 indraaiende vrije trap Evert van Houte Maar Yerseke wilde uiteraard meer en ging op zoek naar de 3 punten. Lang moest men daarop niet wachten want in de 72e minuut werd een overtreding net buiten de 16 meter gemaakt en posteerde Arjen de Koeijer zich achter de bal. Zijn hard ingeschoten vrije trap was de Wemeldinge doelman te machtig en zo bracht hij Yerseke op een 1-2 voorsprong. 1-2 Arjen de Koeijer Daarmee leek het verzet van Wemeldinge dan ook gebroken. Wemeldinge trainer Jordan van Langevelde wisselde nog wel maar Wemeldinge kwam nog slechts sporadisch op de helft van Yerseke. In de 84e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. De ingevallen Michel de Rooij draaide prima van zijn directe tegenstander weg en gaf een voorzet op maat aan Arjen de Koeijer die met het hoofd de 1-3 binnen knikte. 1-3 Arjen de Koeijer Amper 1 minuut later was het Arjen de Koeijer die een lange bal van achteruit van Arjen Dingemanse op waarde inschatte en alleen op de doelman afgaand Yerseke op 1-4 bracht. Tevens de eindstand.

Yerseke speelde een matige 1e helft en had het een uur lang heel lastig tegen een zeer strijdlustig Wemeldinge maar het laatste half uur was Yerseke beduidend de betere ploeg en won uiteindelijk verdiend van Wemeldinge. Ook RCS won met 3-0 van VCK en heeft evenveel punten (46) als Yerseke maar Yerseke speelde wel een wedstrijd minder (18). Zaamslag won met 1-5 van Bevelanders en staat op de 3e plaats met 40 punten uit 17 wedstrijden. Kapelle verloor in en van ’s-Heer Arendskerke met 1-0 en staat op de 4e plaats met 39 punten uit 19 wedstrijden. VCK staat op de 5e plaats met 38 punten uit 19 gespeelde wedstrijden. De strijd om het kampioenschap lijkt dus te gaan tussen Yerseke, RCS en Zaamslag. Dinsdag 10 april a.s. staan 4 inhaalwedstrijden op het programma waartussen een zeer interessante wedstrijd: VCK-Zaamslag.

Volgende week krijgt Yerseke ’s-Heer Arendskerke op bezoek. Zij wonnen hun laatste 4 wedstrijden zonder ook maar 1 doelpunt tegen te krijgen en zullen dus met het nodige vertrouwen richting Yerseke reizen. Verder staan ze momenteel op een gedeeld 1e plaats in de 3e periode (samen met RCS en Zaamslag) met 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en hebben dus zeker nog iets waarvoor gevoetbald kan worden. Yerseke is dus gewaarschuwd en zal op een andere manier de wedstrijd moeten aanvangen dan dat ze dit vandaag deden, maar daar zal iedereen wel van bewust zijn na vanmiddag.