Nieuws — 14 april 2018

Yerseke speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke. ’s-Heer Arendskerke was met behoorlijk wat vertrouwen richting Yerseke afgereisd want de laatste 4 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten en daarbij werd geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. In de heenwedstrijd wist Yerseke ook maar nipt met 1-2 van ’s-Heer Arendskerke te winnen dus de verwachting was dat Yerseke een pittig middagje te wachten stond. Yerseke was zich er echter zeer bewust van dat men vanaf het begin af aan fel en kort op de man moest zitten en met veel inzet en strijd de wedstrijd moest aanvangen en dat deed men dan ook. Yerseke ging direct op zoek naar een doelpunt. Lang moest men daar niet op wachten. ’s-Heer Arendskerke leek simpel uit te kunnen verdedigen in de 7e minuut maar Frank Davidse treuzelde wel erg lang en Rick Poleij blokte zijn pass en gaf vanaf rechts een uitstekende voorzet op het hoofd van Arjen de Koeijer en die kopte Yerseke naar een 1-0 voorsprong. 1-0 Arjen de Koeijer Daarna was het toch ook zeker ’s-Heer Arendskerke dat steeds meer in het spel voor kwam. ’s-Heer Arendskerke voetbalde aardig maar was niet in staat om kansen te creëren. Yerseke daarentegen dacht na zo’n 20 minuten op een 2-0 voorsprong te komen toen Arjen de Koeijer de bal binnen kopte maar vlak voordat de bal bij hem kwam riep hij iets wat blijkbaar niet mocht en om die reden werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Stoffel Schipper. Afgekeurd doelpunt Arjen de Koeijer Daarna waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd waarbij er een licht veldoverwicht was voor Yerseke. Zo rond het half uur kwam ’s-Heer Arendskerke nog een keer goed weg toen een indraaiende vrije trap van Ruben Pekaar uiteindelijk bij Guus de Leeuw kwam die de bal in één tijd uit de lucht nam en zijn schot op de baal zag belanden. Ook de rebound werd van de lijn gehaald. Bal op de paal Guus de Leeuw Toch werd het voor rust nog 2-0. In de 41e minuut ontving Guus de Leeuw op links de bal en kapte naar binnen en schoot de bal prachtig over ’s-Heer Arendskerke doelman Eljo Dhooge onder de lat en zette Yerseke daarmee op een 2-0 voorsprong. 2-0 Guus de Leeuw Ruststand 2-0.

Na rust gebeurde er de eerste 10 minuten niet veel. ’s-Heer Arendskerke wilde wel maar de verdediging van Yerseke gaf geen krimp. Zo rond het uur kreeg Tom Laureys 2x de kans om Yerseke op 3-0 te zetten, maar zijn 1e schot werd geblokt en de rebound werd door Tom via de doelman tot hoekschop verwerkt. Kansen Tom Laureys Deze hoekschop leverde geen gevaar op maar niet veel later kreeg Yerseke opnieuw een hoekschop. Ruben Pekaar nam deze hoekschop en die kwam bij Arjen Dingemanse terecht die de bal in 2e instantie in de doelmond bracht. De bal kwam bij Rick Poleij terecht die zijn schot geblokt zag worden en ook de rebound werd door Arjen de Koeijer op de doelman geschoten. Kansen Rick Poleij en Arjen de Koeijer Uiteindelijk was het in de 70e minuut Guus de Leeuw die op het juiste moment een steekbal op Arjen de Koeijer gaf en daarmee Arjen alleen richting het doel stuurde. Arjen bleef kalm en schoot Yerseke met zijn linkerbeen naar een beslissende 3-0 voorsprong. 3-0 Arjen de Koeijer Daarna liet Yerseke de teugels wat vieren waardoor ’s-Heer Arendskerke de laatste 20 minuten het meeste balbezit had maar daarbij zelden gevaarlijk tot bij het doel van Yerseke doelman Colin Hout kwam. Yerseke kreeg zelfs nog de beste kans om de score nog verder uit te breiden, maar Ruben Pekaar ging voor zijn eigen kans daar waar hij de bal beter had kunnen afgeven op de meegelopen Guus de Leeuw. Kans Ruben Pekaar In de 89e minuut kwam ’s-Heer Arendskerke toch nog op 3-1. Daar aan voorafgaand gingen een aantal dingen niet goed bij Yerseke en stond Robin Burger, die overigens een prima wedstrijd speelde, aan de verkeerde kant van zijn tegenstander. Justin Le Conte leek te ver naar links te gaan maar schoot vanuit een moeilijke hoek de bal prima langs Yerseke doelman Colin Hout. Yerseke kreeg daarna nog een dot van een kans toen Arjen de Koeijer op links ontsnapte en met links een niet te missen kans aan Guus de Leeuw bood. Guus wilde de bal in één keer binnen schieten maar raakte de bal niet goed en zo verdween zijn inzet over het doel en bleef het bij 3-1.Kans Guus de Leeuw

Yerseke speelde een prima wedstrijd tegen een goede tegenstander. Indien het vizier wat op scherper had gestaan was de uitslag nog hoger uitgevallen. Na afloop bleek dat RCS flink had uitgehaald in en tegen VC Vlissingen: 1-8. VCK speelde met 1-1 gelijk tegen Kapelle evenals Zaamslag tegen GPC Vlissingen (1-1). Door deze uitslagen lijkt de strijd om het kampioenschap uit te draaien op een strijd tussen Yerseke en RCS. Yerseke staat in puntenaantal (49) gelijk met RCS maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan RCS.

Voor Yerseke staan de komende weken 3 thuiswedstrijden op rij op het programma. Volgende week komt Dauwendaele op bezoek. Yerseke verloor de heenwedstrijd met 3-0 dus we mogen er van uit gaan dat Yerseke er op gebrand is om nog wat recht te zetten tegen Dauwendaele. Dat zal zeker ook nodig zijn om mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap.