Yese 1 — 05 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober a.s. staat voor Yerseke de uitwedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het programma. Na jaren lang op zondag te hebben gespeeld, stapte Lewedorpse Boys in het seizoen 2011-2012 over naar het zaterdagvoetbal. Vijf seizoenen lang kwam men uit in de 4e klasse en in het seizoen 2015-2016 lukte het om via de nacompetitie via The Gunners uit Breda te promoveren naar de 3e klasse. Vorig seizoen beleefde men een belabberde start van de competitie door de eerste 7 wedstrijden allemaal te verliezen. Vervolgens won men 3 wedstrijden op rij en in de wedstrijd daarna was het Yerseke dat vervolgens met 2-0 van Lewedorpse Boys won. In het verdere verloop van de competitie wist Lewedorpse Boys de nodige punten bij elkaar te sprokkelen om na 26 wedstrijden uiteindelijk op 24 punten te eindigen hetgeen het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud betekende. Hierin wist Lewedorpse Boys zich te handhaven in de 3e klasse door een tweekamp tegen De Noormannen te overleven. Lewedorpse Boys speelde de uitwedstrijd met 2-2 gelijk en won de thuiswedstrijd met 2-0.

Lewedorpse Boys startte de competitie dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen Kruiningen en eindigde die wedstrijd met een 0-0 gelijkspel daar waar ze een uitgelezen mogelijkheid hadden om de 3 punten in eigen huis te houden, maar een toegekende strafschop werd door Jesper Poortvliet gemist. Vorige week verloor men vrij kansloos met 5-2 van FC Dauwendaele nadat men bij rust al op een onoverbrugbare 4-0 achterstand was gezet. Yerseke startte de competitie prima. Men won de eerste wedstrijd tegen titelkandidaat RCS in Oost-Souburg met 0-1 en afgelopen zaterdag liet men geen spaan heel van promovendus Wemeldinge dat met 10-1 op de broek kreeg. Hopelijk blijft Yerseke ondanks deze enorme overwinning met beide benen op de grond staan want de competitie is nog maar net begonnen en één zwaluw maakt nog geen zomer. Grootste gevaar dat op de loer ligt is onderschatting van de tegenstander, maar ik ga ervan uit dat Yerseke trainer Harro Hazelaar zijn team hiervan bewust maakt en zal waken voor onderschatting.

In competitieverband kwamen Yerseke en Lewedorpse Boys elkaar alleen vorig seizoen tegen. In de thuiswedstrijd wist Yerseke met 2-0 te winnen door 2 doelpunten van Arjen de Koeijer, daar waar een gelijkspel de verhoudingen destijds misschien beter had weergegeven. In de uitwedstrijd trad Yerseke met een zwaar gehavend elftal aan en ontbraken meer dan de helft van de vaste basisspelers. Desondanks wist Yerseke toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen door doelpunten van Jari Christiaanse en Guus de Leeuw. Hoe de beide teams er nu voor zullen staan en hoe de krachtsverhouding tussen beide teams zal zijn, zullen we a.s. zaterdag te weten komen. Het is zaak voor Yerseke om vanaf het begin af aan scherp en geconcentreerd te starten en dit tot het einde aan toe te blijven. Mannen…veel succes en neem de punten meer naar Yerseke.

Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal van beide teams veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.