Yese 1 — 11 mei 2018

Yerseke won op Hemelvaartsdag de lastige uitwedstrijd met 1-3 van Walcheren waardoor men met nog 3 wedstrijden voor de boeg 3 punten voorsprong heeft op naaste concurrent RCS. Om deze 3 punten voorsprong vast te kunnen houden zal men zaterdag a.s. moeten winnen in en van Vlissingen, aangezien het doelsaldo van RCS beduidend beter is dan dat van Yerseke. Voor zowel Yerseke als voor RCS resteren nog 3 wedstrijden. RCS ontmoet achtereenvolgens Walcheren (uit), FC Dauwendaele (thuis) en Zaamslag (uit) en Yerseke ontmoet achtereenvolgens Vlissingen (uit), Kapelle (uit) en VCK (thuis). Voor FC Dauwendaele en Walcheren staat er niets meer op het spel en Zaamslag zal in de laatste wedstrijd geen blessures en schorsingen willen oplopen met het oog op de nacompetitie die een week na de laatste competitiewedstrijd start. Yerseke zal het dus zeer waarschijnlijk niet van de tegenstanders van RCS moeten hebben en het zelf moeten doen.

Zaterdag a.s. staat voor Yerseke de uitwedstrijd tegen Vlissingen op het programma. Vlissingen staat momenteel op de 12e plaats en heeft uit 23 gespeelde wedstrijden 13 punten behaald en heeft een doelsaldo van 23-71 (-48). Vlissingen staat momenteel op een plaats die aan het einde van de competitie betekent dat men nacompetitie voor lijfsbehoud moet spelen. De achterstand op de veilige 11e plaats (GPC Vlissingen) bedraagt met nog 3 te spelen wedstrijden 4 punten. Vlissingen zal er dus nog alles aan willen doen om deze plek te behalen. Wil Yerseke de huidige 3 punten voorsprong op RCS willen behouden dan zal men moeten winnen van Vlissingen.

De heenwedstrijd tussen Yerseke en Vlissingen eindigde in een 3-1 overwinning voor Yerseke. Yerseke wist deze wedstrijd pas in de 2e helft naar zich toe te trekken nadat het bij rust nog 1-1 was. Hoe de wedstrijd zaterdag a.s. zal eindigen zullen we omstreeks 16:45 uur weten als het eindsignaal heeft geklonken. Mannen heel veel succes en neem de punten mee naar Yerseke!