Yese 1 — 12 oktober 2017

Zaterdag 14 oktober a.s. staat voor Yerseke de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2 Bevelanders op het programma. Bevelanders kwam de afgelopen 10 seizoenen, met uitzondering van het seizoen 2011-2012 (3e klasse), uit in de 4e klasse en wist vorig seizoen via een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Veere promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen door met 3-1 te winnen. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 speelde Bevelanders zelfs 6 seizoenen lang in de 2e klasse en wist men gerenommeerde teams als Kloetinge en Arnemuiden onder zich te houden in de eindrangschikking.

Als we teruggaan in de tijd en naar de afgelopen 30 jaar kijken dan zien we dat Bevelanders en Yerseke elkaar in (na)competitieverband 10x tegen kwamen. De laatste keer dat dit gebeurde was 15 jaar geleden in het seizoen 2002-2003 in de 3e klasse A. De wedstrijd Yerseke-Bevelanders eindigde in 3-1 en Bevelanders-Yerseke in 0-4. Het seizoen daarvoor troffen beide teams elkaar in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse en eindigde de wedstrijd Bevelanders-Yerseke in 0-3 en Yerseke-Bevelanders in 2-1. Ook in het seizoen 1994-1995 ontmoetten beide teams elkaar in de 3e klasse A. De wedstrijd Yerseke-Bevelanders eindigde in 3-1 en Bevelanders-Yerseke 0-2. In het seizoen 1991-1992 kwamen Yerseke en Bevelanders elkaar ook tegen al was het destijds in de 2e klasse A. Beide wedstrijden werden door Bevelanders met 2-1 gewonnen. In dat seizoen degradeerde Yerseke naar de 3e klasse. Ook in 1988-1989 ontmoetten beide teams elkaar in de 3e klasse A. De wedstrijd Yerseke-Bevelanders eindigde in 1-4 en Bevelanders-Yerseke in 1-1. Van de 10 gespeelde wedstrijden won Yerseke er dus 6, verloor er 3 en speelde 1x gelijk. Doelsaldo Yerseke-Bevelanders 21-12 (+9). Maar zoals het spreekwoord luidt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

Bevelanders kent een uitstekende start van de competitie als promovendus en is samen met Yerseke het enige team dat nog niet verloren heeft. Men speelde de 1e wedstrijd thuis met 2-2 gelijk tegen FC Dauwendaele en de week erop won men toch wel enigszins verrassend maar verdiend met 1-4 van Zaamslag. Vorige week speelde men thuis tegen medekoploper VC Vlissingen en won met 2-1 hoewel volgens Bevelanders zelf een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter had weergegeven. Al met al een prima start in de 3e klasse als promovendus zijnde. Yerseke is dus gewaarschuwd en zal vooral moeten letten op de snelle en behendige aanvaller Cahit Arslanlar die in alle 3 de gespeelde wedstrijden 2x wist te scoren en dus op 6 doelpunten staat. Maar Yerseke zal de wedstrijd tegen Bevelanders met veel vertrouwen tegemoet zien want de afgelopen 2 wedstrijden werd met goed verzorgd voetbal de tegenstander overlopen en volop gescoord door de Yerseke aanvallers.

Hoe de krachtsverhoudingen tussen beide teams zullen zijn, zullen we a.s. zaterdag zien. Yerseke zal het in ieder geval moeten doen zonder centrale verdediger Arjen Dingemanse die een bedrijfsuitje heeft. Het zal voor Yerseke zaak zijn om vanaf het begin af aan scherp en geconcentreerd te zijn en dit tot aan het einde toe te blijven. Mannen…veel succes en hou de punten in Yerseke.

Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal van beide teams veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.