Yese 1 — 12 april 2018

Zaterdag 14 april a.s. staat voor Yerseke op sportpark Cleijn Moercken te Yerseke de wedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke op het programma. ‘s-Heer Arendskerke staat momenteel op de 6e plaats en heeft uit 19 gespeelde wedstrijden 33 punten behaald en heeft een doelsaldo van 37-23 (+14). ‘s-Heer Arendskerke won tot op heden 10 wedstrijden, speelde 3x gelijk en verloor 6x.

Afgelopen zaterdag won ’s-Heer Arendskerke met 1-0 van Kapelle en daarmee won ’s-Heer Arendskerke voor de 4e keer op rij zonder dat het één doelpunt tegen kreeg (Kapelle 1-0, Lewedorpse Boys 2-0, Walcheren 0-2 en Wemeldinge 0-3). ’s-Heer Arendskerke is dus aan een prima reeks bezig hetgeen zich ook vertaalt in de stand om de 3e periodetitel waar ’s-Heer Arendskerke samen met RCS met 9 punten uit 3 wedstrijden de maximale score heeft behaald. ’s-Heer Arendskerke zal aan deze reeks zeker een goed vervolg willen geven om zo nog kansrijk te blijven voor deze 3e periodetitel. Yerseke is dus gewaarschuwd!

Yerseke speelde vorige week in en tegen Wemeldinge en in tegenstelling tot de heenwedstrijd waarin Wemeldinge volledig werd overlopen en Yerseke uiteindelijk met 10-1 won, had Yerseke het deze keer enorm lastig tegen een strijdlustig Wemeldinge dat met enorm veel inzet, passie en strijd speelde. Tot aan de rust bleef het 0-0 en na een uur was het zelfs Wemeldinge dat op voorsprong kwam. In het laatste half uur stelde Yerseke echter orde op zaken en onder meer door een hattrick van Arjen de Koeijer won Yerseke uiteindelijk met 1-4 van Wemeldinge.

Afgelopen dinsdag werden nog een aantal inhaalwedstrijden gespeeld waaronder VCK-Zaamslag (4-2) en Kapelle-Walcheren (4-2). Door deze uitslagen lijkt de strijd om het kampioenschap vooralsnog uit te draaien op een strijd tussen Yerseke en RCS. Yerseke staat in puntenaantal (46) gelijk met RCS maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan RCS. Kapelle staat op de 3e plaats met 42 punten uit 20 wedstrijden op de voet gevolgd door VCK met 41 punten uit 20 wedstrijden. Zaamslag staat nu weliswaar op de 5e plaats met 40 punten uit 18 wedstrijden maar kan op de 3e plaats komen indien één van beide inhaalwedstrijden gewonnen wordt. Het blijft dus ongekend spannend in de top van de 3e klasse A.

In de heenwedstrijd wist Yerseke maar nipt met 1-2 van ’s-Heer Arendskerke te winnen en daaruit blijkt al dat het zaterdag a.s. geen eenvoudige opgave zal worden om zo maar even van ’s-Heer Arendskerke te winnen. Tel daarbij op dat ’s-Heer Arendskerke al 4 wedstrijden op rij geen doelpunt heeft tegen gekregen en al deze 4 wedstrijden winnend wist af te sluiten en je kan wellicht concluderen dat Yerseke een pittig middagje te wachten staat. Hopelijk beseft Yerseke dat er nog 8 finales te spelen zijn en dat iedere wedstrijd met veel inzet, passie en strijd gespeeld dient te worden om op die manier volop mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap. Mannen heel veel succes en zorg dat de punten in Yerseke blijven!