Nieuws — 03 oktober 2015

03-10-2015 Yese 5 – Nieuwdorp 3

Wedstrijd nummer 4,met 6 punten uit 3 wedstrijden en 8 doelpunten voor en 8 tegen,tegen de gedeelde nummer 1.

Na het pak slaag van vorige week,gingen de Yese boys toch met goede moed het veld in.

Meerdere blessures en afzeggingen vanwege de kustmarathon toch nog 14 man op papier en aanwezig!

Sjacko,Patrick en Roel mochten op de bank starten(of als vlagger)

Het begin was aftasten,waar te zien was dat Nieuwdorp een aardig ingespeelde ploeg was,maar het leidde nimmer tot uitgespeelde kansen

door het zeer degelijk verdedigen van Yese.Na ruim 20 minuten spelen een goeie corner van Ramon en de kopbal van Hermi net naast.

Vlak daarna een goeie actie van Raoul van Hijfte over links en het schot net naast/voorlangs.

De druk van Yese nam toe met veel goede combinaties via Martijn en Raoul.

1 moment van onoplettendheid leidde tot een goede kans voor Nieuwdorp(bal binnenkant paal)maar gelukkig ook een goed oplettende keeper

aan Yese kant,want davey pakt de bal netjes die van de paal terugkaatst.

Weer een goede aanval van Yese via Martijn,een mooie voorzet en Raoul die vanaf de tweede paal voor de verdediger kruipt en netjes intikt!1-0!

Jammer genoeg moet Maurice de wedstrijd staken vanwege een hamstringblessure,maar Sjacko blijkt een zeer waardige vervanger.

Weer een goede voorzet van Martijn,netjes op het hoofd van Raoul en netjes door deze binnen geknikt!2-0!

Een mooie ruststand.Wissels in de rust;Roel voor Ramon,Patrick voor Hermi.

Na 15 minuten in de 2e helft komt Ramon terug in het veld voor Erik.

Weer en goede aanval van Yese,Sjacko wordt neergehaalt en een penalty!Hans zet zich achter de bal,maar schiet zeer slap op de goal waardoor de keeper

deze vrij simpel kan stoppen.Nieuwdorp probeert wel te drukken,maar door het zeer degelijk verdedigen van Yese,creëren ze geen enkele open kans.

Erwin geeft een pass naar voren op het hoofd van Edmond,deze kopt netjes door op Raoul,en Raoul legt perfect af op Martijn,waarna deze koel afrond!3-0!

Hermi mag nog invallen voor Edmond(kramp)en Yese speelt de wedstrijd gedesideerd uit.

3-0,9 punten uit 4 wedstrijden,wat een goed begin van deze competitie!(zeker als voor de wedstrijd Nieuwdorp ons Yese 5 vergelijkt met een emmer water(stilstaand water)waar niets van te vrezen is)Nou Nieuwdorp,hier effe lekker het deksel op jullie neus!

Volgende week uit naar ‘sHeer-Arendskerke.

Man of the match:de gehele selectie van Yese 5,wat een collectief!