Yerseke weet de winst nog net over de streep te trekken na ruime voorsprong

Scheidsrechter

N.Boel

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 18 mei 2019 stond voor Yerseke de lastige uitwedstrijd tegen Bruse Boys, de huidige koploper in de derde periodekoploper, op het programma. Bruse Boys kende een slechte start van het seizoen maar naarmate het seizoen vorderde kreeg men steeds meer de stijgende lijn te pakken en was men inmiddels terug te vinden op de gedeeld tweede plaats in de rangschikking samen met NSVV. Tevens stond met nog twee te spelen wedstrijden aan kop in de strijd om de derde periodetitel op de voet gevolgd door Arnemuiden op één punt achterstand. Bruse Boys was er dus van alles aan gelegen om van Yerseke te winnen en zo deze koppositie te handhaven. In de eerste wedstrijd tussen beide teams dit seizoen op 6 oktober 2018 wist Yerseke op eigen veld met 4-1 te winnen van Bruse Boys. Yerseke

Om half drie betraden beide teams onder zonnige weersomstandigheden het veld onder leiding van scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen. Yerseke kwam prima uit de startblokken en wist in het eerste gedeelte van de wedstrijd een aantal prima kansen te creëren om op voorsprong te komen maar wist geen van deze kansen te benutten. Eerst was het Sylvio Hage die vanaf links naar binnen trok en op doel kon schieten, maar zijn schoot vloog hoog over het doel van Bruse Boys doelman Julian Vane. Na een foutieve terugspeelbal kreeg Robin Burger ook nog een prima mogelijkheid maar nadat hij de doelman al had gepasseerd was de hoek te lastig geworden om de bal nog in het doel te krijgen. Ook Joel Dekker kreeg nog een enorme kans na een prima opgezette aanval, maar Joel schoot de bal van zo’n vijf meter op de paal en zodoende ging ook deze kans verloren. Ook Arjen de Koeijer raakte de buitenkant van de paal met een hard schot. Sylvio Hage kreeg nog een kans om Yerseke op voorsprong te brengen maar zag zijn schot met de vingertoppen van Julian Vane tot hoekschop verwerkt worden. Maar ook Bruse Boys kreeg een aantal prima kansen op een doelpunt en één van die kansen werd benut door Julian van  Nieuwenhuize die op rechts iedereen op snelheid aftroefde en beheerst de 1-0 binnen schoot in de 38e minuut van de wedstrijd. Lang kon Bruse Boys echter niet van deze voorsprong genieten want twee minuten later was het Arjen de Koeijer die een vrije trap op schitterende wijze in de bovenhoek krulde en Yerseke daarmee naast Bruse Boys bracht. Bruse Boys kreeg nog een prima kans om de rust zelfs met een voorsprong in te gaan maar van drie meter schoot Rick Jonker een voorzet over het doel van Yerseke doelman Colin Hout. Ruststand 1-1.

Wat er in de rust door Yerseke trainer Alexander van Keulen is gezegd weet ik niet maar Yerseke kwam furieus uit de kleedkamers en binnen drie minuten stond de 1-3 op het scorebord. Na een schitterende combinatie werd Arjen de Koeijer gevonden die in de eerste minuut na rust de 1-2 binnen tikte en in de 48e minuut werd het via een slimme, snel genomen ingooi op Arjen de Koeijer 1-3 nadat Arjen de bal prima voorgaf op Jari Christiaanse die de bal hard en hoog binnen schoot. En nog was de koek niet op want Yerseke wist deze voorsprong zelfs nog verder uit te breiden. In de 59e minuut werd via een counter Sylvio Hage aangespeeld door Axel Koster en deze wist met een hard en laag schot de bal in de verre hoek te schieten achter doelman Julian Vane en Yerseke op een 1-4 voorsprong te zetten. In de 65e minuut wederom een counter die uiteindelijk bij de tweede paal door Arjen de Koeijer werd binnen getikt en daarmee Yerseke op een ruime 1-5 voorsprong bracht. De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar want de laatste 25 minuten was het alleen nog maar Bruse Boys was de klok sloeg. Op onverklaarbare wijze kwam Yerseke er niet meer aan te pas. Amper twee minuten na de 1-5 was het de ingevallen Mats Willemse die de 2-5 binnen schoot en in de 72e minuut werd het 3-5 door een kopbal van Dominique van den Berge en vanaf dat moment zag je al aankomen dat Yerseke het nog enorm lastig zou gaan krijgen om de overwinning mee naar Yerseke te nemen. In de 83e minuut wist Bruse Boys zich weer helemaal terug in de wedstrijd te brengen door de 4-5 te maken via een schot van Sander op ’t Hof en vanaf dat moment stond Yerseke op barsten. Yerseke kon alleen nog maar tegenhouden en Bruse Boys kreeg kans op kans maar de beste kansen werden om zeep geholpen of Yerseke doelman Colin Hout wist redding te brengen. Vlak voor tijd nog een schitterende redding van Yerseke doelman Colin Hout die een schot nog net van onder de lat wist weg te tikken en Yerseke daarmee op voorsprong hield. Bruse Boys kreeg dus in de slotfase nog prima mogelijkheden op de gelijkmaker maar als Yerseke de ruimtes wat beter had benut had het ook de 4-6 kunnen maken. Omdat Bruse Boys met man en macht de aanval zocht om de gelijkmaker te forceren ontstonden er een aantal situaties waarin Yerseke soms met drie spelers tegen één verdediger van Bruse Boys kwamen te staan maar Yerseke wist dit niet goed uit te spelen. Toch wist Yerseke de 4-5 overwinning over de streep te trekken. Enige smetje op de wedstrijd was het geven van twee rode kaarten door scheidrechter Niels Boel in de 84e minuut aan Julian Nieuwland van Bruse Boys en Sylvio Hage van Yerseke na een licht handgemeen tussen beiden. Dit had misschien ook wel afgedaan kunnen worden met get geven van een gele kaart.

Zaterdag 25 mei a.s. staat voor Yerseke de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma en wat voor één. Een thuiswedstrijd op sportpark Cleijn Moercken tegen Krabbendijke dat nog volop in strijd is om de nacompetitie voor lijfsbehoud te kunnen ontlopen. Zowel bovenin als onderin zullen nog diverse beslissingen op de laatste speeldag vallen. Het is of FC Axel of Krabbendijke dat nacompetitie voor lijfsbehoud zal moeten gaan spelen en één van beiden zal zich rechtstreeks handhaven. Beiden staan op 27 punten maar FC Axel heeft een beter doelsaldo van 7 doelpunten verschil. FC Axel speelt thuis tegen Oostkapelle. De strijd om rechtstreekse degradatie zal gaan tussen Tholense Boys en Nieuwdorp waarbij Tholense Boys nu nog aan de goede kant staat met één punt voorsprong op Nieuwdorp. Nieuwdorp speelt thuis tegen de koploper in de derde periode, Arnemuiden, en Tholense Boys speelt thuis tegen Bruse Boys dat ook nog kans maakt op de derde periodetitel maar daarbij afhankelijk is van de uitslag van de wedstrijd tussen Nieuwdorp en Arnemuiden. Het belooft dus nog een zeer spannende laatste speeldag te worden.