Scheidsrechter

G.J.de Pater

Accommodatie

Onbekend

Yerseke ging vandaag op bezoek in Oude-Tonge om tegen de plaatstelijke DBGC te spelen. Vorig seizoen wist Yerseke beide ontmoetingen met 2-1 te winnen. Vandaag startte Yerseke bijna in dezelfde opstelling als vorige week tegen 's-Heer Arendskerke met dien verstande dat Urvin van Hekelen de positie rechtsachter innam in plaats van de vorige week geblesseerd geraakte Rick Poley. Rond 14:30 uur floot scheidsrechter Gerrit de Pater voor aavang van de wedstrijd op een hobbelige grasmat die aan één kant nauwelijks bespeelbaar was in beide hoeken van het veld. In het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat beide teams elkaar aan het aftasten waren. Na zo'n 10 minuten een lange bal van achteruit op de razendsnelle Jeroen Sep die tot opluchting van Yerseke de bal niet goed raakte waardoor deze kans verloren ging. Hierna was het Yerseke met het balbezit en DBGC dat gokte op de counter. Yerseke wist echter nauwelijks gevaarlijk te worden voor het doel van DBGC. Toch kreeg Yerseke nog een paar mogelijkheden om met een voorspong de rust in te gaan, maar een voorzet van Arjen de Koeijer kon net niet door Guus de Leeuw worden binnen getikt en bij een diepe bal op diezelfde Guus de Leeuw leek het alsof de doelman van DBGC in de 16 meter een overtreding beging op Guus de Leeuw maar scheidsrechter De Pater zag er geen overtreding in. Ook Arjen de Koeijer kreeg nog een prima mogelijkheid na een fout achterin bij DBGC maar zijn boogbal ging hoog over het doel. In de laatste minuut voor rust kreeg de volledig vrijstaande Arjen Dingemanse een prima kopkans om Yerseke op voorsprong te zetten maar zijn kopbal ging over het doel van DBGC. Ruststand 0-0.

Na rust was het Yerseke dat op zoek ging naar de voorsprong maar veels te slordig in de passing was om gevaarlijk te worden. Toch kreeg Yerseke binnen het kwartier 2 enorme mogelijkheden om op een 0-1 voorsprong te komen. Eerst was het Guus de Leeuw die vanuit een moeilijke hoek de doelman passeerde maar zijn schot werd van de lijn gehaald en kwam weer terug bij hem. Guus behield het overzicht en bediende Axel Koster maar ook zijn schot werd van de lijn gehaald. In de 63e minuut kwam Yerseke vanuit het niets op een 0-1 voorsprong. De bal werd door Guus de Leeuw opzij gelegd naar Arjen de Koeijer die vervolgens van zo'n 20 meter afstand keihard uithaalde en met een lage harde schuiver de doelman van DBGC wist te passeren en Yerseke daarmee op een 0-1 voorsprong bracht. Hierna zet DBGC uiteraard een tandje bij en dwingt Yerseke achteruit waardoor de verdediging van Yerseke onder druk komt te staan. Toch geeft DBGC daarbij ook de nodige ruimte weg achter de laatste linie. Yerseke blijkt niet in staat om onder de druk van DBGC uit te voetballen en weet geen gebruik te maken van de geboden ruimtes waardoor men steeds meer onder druk van DBGC komt te staan. Ondanks wat hachelijke momenten voor het doel van Yerseke doelman Colin Hout blijft Yerseke overeind en komt men er toch af en toe gevaarlijk uit waarbij Remco van Tiggele nog een prima mogelijkheid krijgt om de score te verdubbelen, maar volledig vrijstaand in de 16 meter schiet hij te gehaast over het doel daar waar hij alle tijd had om de bal nog aan te nemen. Dan is het in de 86e minuut toch DBGC dat op gelijke hoogte komt. Een goed ingebrachte hoeschop komt op het hoofd van Bas Mackloet die de bal onder de lat binnen kopt. Daar waar je op dat moment denkt dat DBGC zal doordukken is het echter Yerseke dat het heft weer in handen neemt en op zoek gaat naar de winnende treffer. Die lijkt er ook te komen als Arjen de Koeijer de bal prima met zijn borst meeneemt en met links hard en laag binnen schiet, maar scheidsrechter De Pater keurt het glaszuivere doelpunt om onduidelijke reden(en) af. Hier wordt Yerseke zeker tekort gedaan. Hierna wil Yerseke de winst alsnog forceren en krijgt daarvoor ook nog een prima mogelijkheid: Arjen de Koeijer lobt de bal over de uitgekomen doelman maar de bal beland via de buitenkant van de paal weer terug het veld in en het vervolg leidt uiteindelijk ook niet tot een doelpunt. Doordat Yerseke met man en macht op zoek gaat naar de winnende treffer geeft men daarbij ook veel ruimte weg waardoor DBGC er in de slotfase van de wedstrijd nog bijna met de (onverdiende) winst vandoor gaat maar de bal verdwijnt voorlangs het doel en zo eindigt de wedstrijd in een voor Yerseke teleurstellend gelijkspel.

Na 8 gespeelde wedstrijden is Yerseke in de stand terug te vinden op een 6e plaatst met 12 behaalde punten. Dat zijn er evenveel als vorig seizoen na 8 gespeelde wedstrijden. Toen had men echter een negatief doelsaldo van -5 (15-20) en nu een positief doelsaldo van +7 (16-9). Net als de afgelopen jaren staan veel teams in de stand dicht op elkaar en betekent winst of verlies een stijging of daling van een aantal plaatsen in de stand.

PZC wedstrijdverslagen zaterdag 9 november 2019

Volgende week speelt Yerseke om 15:00 uur in en tegen Kapelle voor de beker. Kapelle wist vandaag de 1e periodetitel binnen te halen (gefeliciteerd met deze periodetitel) door op eigen veld met 2-0 van Goes (za) te winnen, dus zal deze wedstrijd zeker met vertrouwen tegemoet zien. Het belooft volgende week zaterdag dus een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel publiek.