Scheidsrechter

J. Simonse

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 7 december jl. stond voor Yerseke de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019 op het programma. Tegenstander was de nummer laatst Walcheren. Was Yerseke in staat om voor het eerst dit seizoen een overwinning te behalen op eigen veld? In de reeds 10 gespeelde wedstrijden wist Yerseke 15 punten te behalen waarvan maar liefst 13 punten in uitwedstrijden en slechts 2 punten op eigen veld. We kunnen u het antwoord op de vraag alvast wel geven: ja Yerseke wist de eerste overwinning van dit seizoen op eigen veld te behalen tegen Walcheren. En hoe...Yerseke wist maar liefst 9 doelpunten te maken en als het vizier nog wat scherper had gestaan dan waren zelfs de dubbele cijfers op het scorebord verschenen.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Julian Simonse trok Yerseke het initiatief naar zich toe en ging men op zoek naar de openingstreffer. Lang moest Yerseke daar niet op wachten want al in de 7e minuut was het raak. Door goed de bal te veroveren van Urvin van Hekelen kwam de bal bij Stefan Quinten terecht die met een afgemeten voorzet Jari Christiaanse bij de 2e paal wist te vinden en die kopte de bal achter Walcheren doelman Youssef Ben Sellam: 1-0. Hierna kreeg Yerseke prima mogelijkheden om deze voorsprong verder uit te breiden maar die werden vooralsnog niet benut. Guus de Leeuw verscheen één op één met de doelman maar de doelman wist met zijn voet en met behulp van de paal redding te brengen. Toch kwam de 2-0 nog voor rust op het scorebord. Door goed doorzetten van Urvin van Hekelen kwam hij ook één op één met de doelman en hij wist de bal wel binnen te schieten en bracht Yerseke daarmee op een 2-0 ruststand.

Na rust zette Yerseke nog een tandje bij en kwam Walcheren er helemaal niet meer aan te pas. Het was 45 minuten lang éénrichtingsverkeer richting het doel van Walcheren. Lang duurde het ook niet voordat Yerseke de voorsprong verder uitbreidde. In de 52e minuut was het Stefan Quinten die vanaf links de 16 meter kon indribbelen en met zijn linker hard en zuiver via de voeten van de doelman de 3-0 binnen schoot. Amper 2 minuten later was het wederom raak. Ditmaal was het Guus de Leeuw die vanaf links zijn tegenstander uitkapte en met links hard en laag uithaalde. Zijn schot werd weliswaar nog gered door de doelman maar de rebound werd eenvoudig door de goed meelopende Jari Christiaanse binnen getikt: 4-0. Daar waar het dan vaak voorkomt dat men gas terug neemt gebeurde dat nu zeker niet. Yerseke ging gewoon door met goed combinatievoetbal en prima aanvalsopzetten die uiteindelijk tot een monsterscore van 9-0 leidde. In de 60e minuut was het Guus de Leeuw die prima op een lange bal van achteruit anticipeerde en de uit zijn doel gekomen doelman passeerde en de bal in het lege doel wist te schieten: 5-0. Diezelfe Guus de Leeuw werd in de 70e minuut weer in stelling gebracht. Guus was niet zelfzuchtig en zag dat de mee opgekomen Eys Murre er nog beter voor stond en gaf hem een niet te missen kans: 6-0. In de 72e mnuut werd Urvin van Hekelen gewisseld voor Arjen de Koeijer. Die had weinig tijd nodig om het net te vinden. Binnen een tijdsbestek van 8 minuten tilde hij de stand van 6-0 naar 8-0 waarbij zijn eerste doelpunt er één van ongekende schoonheid was. De afgeslagen bal werd in de 76e minuut door hem met een lob over de kansloze doelman in de bovenhoek in het doel gedeponeerd. In de 80e minuut was het Guus de Leeuw die de bal prima breed legde op Arjen de Koeijer die de bal vervolgens hard en zuiver naast de paal binnen schoot. In de 90e minuut werd Arjen de Koeijer in de 16 meter onderuit gehaald en volgde een strafschop. De in het veld ingekomen JO-19 speler Leonardo Murre werd de kans geboden om de 9-0 binnen te schieten. Hij faalde niet en schoot de strafschop onberispelijk binnen en zette daarmee de 9-0 einststand op het scorebord. Tussendoor raakte Yerseke ook nog 2x het houtwerk door een bal op de lat van Arjen de Koeijer en een kopbal op de binnenkant van de paal door Jorn Lindenberg.

Al met al een prima overwinning en eindelijk een overwinning op eigen veld. Volgende week volgt de laatste (uit)wedstrijd voor de winterstop.  Ook deze wedstrijd vangt aan om 14:00 uur! Tegenstander is Serooskerke dat met duidelijke cijfers van FC Axel won: 5-0. Serooskere kent tot op heden een uitstekend verloop van deze competitie want verloor nog maar 1x en dat was tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Nieuwenhoorn met 6-1 en staat op een gedeelde 2e plaats. Benieuwd hoe de krachtsverhoudingen tussen Yerseke en Serooskerke liggen? Kom dan naar sportpark Noordhout aan de Kadetweg 4 te Serooskerke om Yerseke te steunen in het behalen van een goed resultaat.

Filmpje van de 1-0 door Jari Christiaanse
Filmpje van de 2-0 door Urvin van Hekelen
Filmpje van de 3-0 door Stefan Quinten
Filmpje van de 4-0 door Jari Christiaanse
Filmpje van de 5-0 door Guus de Leeuw
Filmpje van de 6-0 door Eys Murre
Filmpje van de 7-0 door Arjen de Koeijer
Filmpje van de 8-0 door Arjen de Koeijer