Yerseke 1 - SSV'65 1

Yerseke 1 - SSV'65 1

Aanwezig

13:15 uur

Zaterdag 23 november a.s. staat voor Yerseke de thuiswedstrijd tegen SSV’65 op het programma. SSV’65 staat op de 8e plaatst op slechts 1 punt achterstand van Yerseke. SSV’65 wist de laatste 2 (thuis)wedstrijden winnend af te sluiten door achtereenvolgens MZC’11 (4-2) en FC Axel (2-1) opzij te zetten. De 2 (uit)wedstrijden daarvoor gingen beiden verloren tegen respectievelijk Nieuwenhoorn (4-1) en Hellevoetsluis (1-0). De onderlinge krachtsverschillen tussen de meeste teams in de 2e klasse E zijn de afgelopen jaren zo minimaal dat het winnen of verliezen van een wedstrijd direct een aantal plaatsen stijgen of dalen betekent in de stand. Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 3-2 overwinning voor Yerseke en eindigde de uitwedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Yerseke wist 2 weken geleden niet te winnen van DBGC (1-1) en afgelopen zaterdag ging men met 4-2 onderuit in de beker tegen Kapelle en kreeg men een lesje in effectiviteit. Yerseke was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en creëerde ontzettend veel kansen maar deze kansen werden niet benut. Kapelle daarentegen was enorm effectief want zowat iedere kans leidde tot een doelpunt. Positieve aan deze verloren partij is het enorme speloverwicht dat Yerseke met name in de 2e helft had en Kapelle nauwelijks van de eigen helft kwam op een tweetal counters na. Tevens werden er ontzettend veel kansen gecreëerd. Minpunt c.q. leerpunt is dan weer het benutten van deze kansen.

SSV’65 speelde afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen Lewedorpse Boys en won deze vrij eenvoudig met 0-6 nadat het bij rust nog 0-0 was. Wil Yerseke mee blijven doen in het linker rijtje dan zal er zeker niet verloren moeten worden. SSV’65 zal de laatste 2 winstpartijen een goed vervolg willen geven tegen Yerseke dus Yerseke kan zijn borst nat maken. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden a.s. zaterdag. Hoe die uiteindelijk zal aflopen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Jeroen Bos uit Zwijndrecht voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een hopelijk sportieve wedstrijd. Supporters van Yerseke kom allemaal naar sportpark Cleijn Moercken om Yerseke aan een goed resultaat te helpen!