Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Yerseke plaatst zich voor de volgende bekerronde door veerkracht te tonen en na een 0-2 achterstand met 2-2 gelijk te spelen

Yerseke 1

2 - 2

VVGZ 1

Koen Kuipers
Mike Zagwijn
Jeroen Kloosterman
12'
Wouter Swart
Marcello Tucci
46'
Koen Kuipers (schot)
61'
73'
Bas Kooiman
75'
Assist: Eys Murre
Jorn Lindenberg (penalty)
78'
85'
Fransesco Messina
Tyreeh Klepper
85'

Onbekend

Yerseke speelde vandaag in de thuiswedstrijd tegen zaterdag 2e klasser VVGZ uit Zwijndrecht haar derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Nadat Yerseke de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk speelde tegen zondag 1e klasser Unitas'30 uit Etten-Leur, won men vorige week in de laatste minuut met 2-1 van zaterdag 2e klasser Wieldrecht uit Dordrecht. Voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd tegen VVGZ wist men dat een gelijkspel zou voldoen om de volgende bekerronde te bereiken. VVGZ verloor de eerste twee bekerwedstrijden van respectievelijk Unitas'30 met 2-4 en met 2-1 van Wieldrecht zodat men voorafgaand aan deze wedstrijd al was uitgeschakeld voor plaatsing voor de volgende bekerronde.

VVGZ begon voortvarend aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Felix het initiatief en was het team met het meeste balbezit in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Ondanks het veelvuldige balbezit wist men niet echt tot hele grote uitgespeelde kansen te komen. Na deze fase was het Yerseke dat wat beter in de wedstrijd kwam en richting de rust kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. VVGZ kreeg een tweetal prima mogelijkheden om op voorsprong te komen maar na een goede aanval werd een op doel geschoten bal tegen een medespeler aangeschoten waardoor deze mogelijkheid verloren ging en vlak voor rust dacht Yerseke verdediger Arjen DIngemanse een aanvalller te slim af te kunnen zijn door de bal te kunnen afschermen met zijn lichaam zodat de bal over de achterlijn zou gaan, maar de aanvaller wist er toch nog met de bal vandoor te gaan in de 16 meter en schoot de bal op de buitenkant van de paal. Ook Yerseke wist een paar goede aanvallen op de mat te leggen maar iedere keer was de eindpass niet zuiver genoeg om gevaarlijk te worden. Ruststand 0-0.

Wie na de rust niet snel genoeg zijn plaats op het veld had ingenomen heeft de 0-1 vast niet waargenomen want de bal lag na amper 30 seconden in het netje achter Yerseke doelman Colin Hout. De geheel in het 16 meter gebied vrijstaande Koen Kuipers ontving de bal en had alle tijd om de bal geplaatst via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Yerseke was blijkbaar nog niet helemaal wakker geschud en bij de les want in de 60e minuut greep de verdediging niet adequaat in bij een ingooi en was het wederom Koen Kuipers die de 0-2 kon binnen schieten. Hierna gebeurde er blijkbaar toch iets in de hoofden van de Yerseke spelers want ineens bleek dat men wel degelijk voor gevaar kon zorgen. Onder aanvoering van de in de rust ingebrachte Arjen de Koeijer was het Yerseke dat steeds meer het heft in handen nam en VVGZ naar het eigen doel drong. In de 75e minuut was het Eys Murre die vanachter uit een lange bal richting Arjen de Koeijer gaf waarbij de verdediger de situatie niet goed inschatte en dergelijke kansen moet je Arjen niet geven. Met een prima geplaatste bal wist hij de VVGZ doelman te passeren en Yerseke weer terug in de wedstrijd te brengen. Amper 3 minuten later was het vanaf links Xander van der Poel die een voorzet wilde geven maar waarbij hij de bal tegen een hand van een VVGZ verdediger aanschoot. Iedereen van Yerseke appeleerde voor een strafschop en blijkbaar vond scheidsrechter Felix het een strafschop want hij floot en wees naar de stip. Jorn Lindenberg posteerde zich achter de bal en schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-2. De laatste 10 minuten kon het beide kanten op. Yerseke kreeg nog een paar mogelijkheden maar de grootste kans op de overwinning was nog voor VVGZ. In de blessuretijd werd een vrije trap vanaf de rand van het 16 metergebied op de lat geschoten. Eindstand 2-2.

Ondanks dat Yerseke voetballend een niet al te beste wedstrijd speelde toonde men wel veerkracht door na een 0-2 achterstand in het laatste kwartier deze achtstand toch nog om te buigen naar een gelijkspel. Volgende week zaterdag de belangrijke eerste competitiewedstrijd op eigen veld tegen NSVV uit Numansdorp.

VERSLAG VAN DE WEDSTRIJD DOOR DE OGEN VAN VVGZ (KLIK OP DE TEKST OM LINK TE OPENEN)