Nieuwe coronamaatregelen op Cleijn Moercken

27 november 2021 11:30

De coronapersconferentie van het demissionaire kabinet had afgelopen week een grote impact voor de amateursport. Door de oplopende besmettingscijfers zijn nieuwe COVID-maatregelen afgekondigd. Als bestuur van v.v. Yerseke zijn wij genoodzaakt om deze maatregelen na te leven.

Onderstaande regels zijn de toegepaste overheidsrichtlijnen van het NOC*NSF, de KNVB en Rijksoverheid:

De komende drie weken, vanaf zondag 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17:00 – 05:00 uur dicht zijn. Een harde klap voor onze sport, maar volgens het demissionaire kabinet noodzakelijk voor het bestrijden van het virus.

Er mag nog gevoetbald worden. De huidige coronaregels zijn nog steeds van kracht. Dit betekent:

• Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine en de kleedkamer is een Corona Toegangsbewijs (CTB) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB, maar met mondkapje.

Vanaf 28 november 05:00 uur gelden de volgende regels:

• Na 17:00 uur moeten sportpark Cleijn Moercken dicht zijn.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17:00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot zondag 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Als bestuur zitten we uiteraard absoluut niet te wachten op dergelijke maatregelen, maar wij moeten deze maatregelen naleven zolang deze deel uitmaken van het coronabeleid. Wij hopen op jullie medewerking en begrip.

Het bestuur van v.v. Yerseke

Algemene richtlijnen NOC*NSF, KNVB en Rijksoverheid:

NOC*NSF: Sportprotocol
KNVB: veelgestelde vragen
Rijksoverheid: regels op buitenterrassen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!