Nieuws

Interview Quinten Timber: "Ik studeerde vaker dan Jurri�n, was goed in geschiedenis"

Gisteren om 14:00  Quinten en Jurriën Timber zijn dit seizoen de bekendste en meest succesvolle tweelingbroers in de Eredivisie. Ze speelden zes jaar samen bij Feyenoord en zeven bij Ajax. Waar Jurriën deze jaargang een onbetwiste basisplaats vervult bij de regerend landskampioen, draagt Quinten sinds afgelopen zomer het shirt van FC Utrecht. Nog altijd delen ze hun slaapkamer. "Ik snurk blijkbaar, maar hij praat vaak in zijn slaap." meer »

Interview pleeggezin Abubakari Yakubu: "Het enige moeilijke aan hem was dat hij niet kon autorijden"

Gisteren om 12:00  Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu's dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij maakte iets dat op een cactus leek, dat schilderij werd verkocht voor 1.100 euro." meer »

Interview tweeling Jari en Luc de Koning: "Zelfs in onze Netflix-lijst zie je geen verschil"

Gisteren om 10:00  Elke week staat de eeneiige tweeling Jari en Luc de Koning aan de zijlijn bij een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Geconcentreerd, met een vlag in de hand. Daarnaast reist het duo als DJ Twinz Nederland rond voor festivals en clubs. "Als een feestje stilvalt, doet Dancing Queen het altijd goed. Maar dat vinden we tegenwoordig te gemakkelijk." meer »

Deze spelers hebben een aflopend contract en zijn in de zomer transfervrij

25 november 2021 15:55  Paris Saint-Germain haalde dit jaar Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum én Sergio Ramos binnen zonder een euro aan transfersommen te betalen. Vanaf januari mogen spelers met een aflopend contract onderhandelen met een nieuwe club. Wie zijn deze spelers, waar heel veel topclubs achteraan zullen zitten? meer »

Deze ploegen zijn d� grote verrassingen van dit seizoen

25 november 2021 11:00  Iedereen kan zich het sprookje van Leicester City nog herinneren. De ploeg pakte tegen alle verhoudingen in de landstitel in Engeland. In Europa zijn er elk seizoen wel een paar ploegen die verassen in hun competitie. Ook zij zullen dromen van eenzelfde verhaal als dat van de Foxes. Het zijn deze clubs die het voetbal onvoorspelbaar en oh zo interessant maken. Ook dit jaar. meer »

Do or die: dit staat er op het spel voor de Nederlandse ploegen in Europa

25 november 2021 9:00  Vanavond staat de vijfde speelronde in de Europa League en Conference League op het programma. Alle vier de Nederlandse ploegen maken nog kans op Europese overwintering. Tot nu toe is dit jaar het meest succesvolle seizoen in jaren. Geven PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse die successen een vervolg? meer »