Yese 1 — 09 september 2018

Yerseke speelde vandaag in Almkerk de 2e bekerwedstrijd in de poule tegen kersverse 1e klasser Almkerk die onder leiding stond van scheidsrechter Kadir Düzdüsen. Beide teams hadden hun 1e bekerwedstrijd gewonnen en de winnaar van deze wedstrijd zou zich dus plaatsen voor de volgende bekerronde. Het was de vraag hoe Yerseke zich zou houden tegen een team dat een klasse hoger uitkomt. Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat Almkerk het initiatief naar zich toe trok door het vele balbezit en het laten rondgaan van de bal. Maar ondanks dit vele balbezit werden zij in de beginfase niet gevaarlijk middels het creëren van kansen. Dit mede omdat het verdedigend gewoon goed georganiseerd stond achterin bij Yerseke. Yerseke deed prima mee en was met name vanuit de omschakelmomenten gevaarlijk. Zo werd Arjen de Koeijer een keer door Sylvio Hage weggestuurd op het randje van buitenspel maar blijkbaar net over het randje want hij werd afgefloten voor buitenspel (Buitenspel Arjen de Koeijer?). Niet veel later een uitstekende mogelijkheid voor Sylvio Hage na een prima één tweetje met Ruben Pekaar maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Almkerk (Schot Sylvio Hage). Ook Almkerk kreeg hierna een aantal prima mogelijkheden maar iedere keer was de laatste pass net niet zuiver genoeg. Na een klein half uur een onschuldig duel op het middenveld en ineens lag aanvoerder Arjen de Koeijer op het veld. Na verzorging van hem bleek de schade dusdanig dat hij niet in staat was op verder te kunnen spelen. Hopelijk valt de schade mee en kan hij binnenkort weer spelen. Voor hem in de plaats kwam Tom Laureys. Na het uitvallen van Arjen kon je toch wel zien dat er wat stootkracht voorin was ingeleverd. Desondanks kreeg Yerseke nog een aantal prima mogelijkheden om te kunnen scoren. Eerst was Jari Christiaanse die op rechts vrij door kwam maar zijn voorzet was niet op maat en zo ding die kans verloren. Daarna nog een prima pass van Ruben Pekaar op Sylvio Hage waarbij er nog net een verdediger tussen kwam voordat Sylvio gevaarlijk kon worden (pass Ruben op Sylvio).Net voor rust een prima individuele actie van Sylvio Hage die zich op snelheid van 2 tegenstanders ontdeed en met een stiftbal de doelman passeerde maar helaas voor hem en voor Yerseke zijn bal net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen (Actie Sylvio Hage). Ruststand 0-0.

Na rust was het vooral tegenhouden wat Yerseke deed. Yerseke werd steeds verder naar achteren geduwd. Eerst ontsnapte Yerseke nog aan een achterstand nadat linksachter Remy Roodenburg met een hard schot de lat raakte, maar in de 70e minuut kwam Yerseke alsnog op achterstand na een foutieve inspeelbal van Arjen Dingemanse die de bal in de voeten van een speler van Almkerk schoot. Deze gaf een prima steekbal op de ingevallen linksbuiten Maba Jarbou die de bal in de korte hoek binnen schoot en Almkerk daarmee op een 1-0 voorsprong bracht. Na deze achterstand probeerde Yerseke nog wel om de gelijkmaker te forceren maar werd men eigenlijk zelden nog gevaarlijk. Eén keer was daar nog Sylvio Hage die met een aantal fraaie schijnbewegingen bijna nog de gelijkmaker op het scorebord bracht maar zijn schot met links was te zacht en niet zuiver genoeg en verdween een metertje naast het doel (Actie Sylvio Hage). Conditioneel zaten een aantal spelers van Yerseke er aardig doorheen en was men niet meer in staat om Almkerk in de verlegenheid te brengen. Eindstand 1-0. Almkerk geplaatst voor de volgende bekerronde en door de uitslag van Woudrichem-JEKA 1-2 zal de strijd voor een plaatst in de volgende bekerronde volgende week zaterdag gaan tussen Yerseke en JEKA waarbij Yerseke aan een gelijkspel voldoende heeft.

Al met al een zeer verdienstelijke wedstrijd van Yerseke zijde tegen een één klasse hoger spelende tegenstander. Conditioneel zullen een aantal spelers nog een stapje moeten zetten maar daar hebben ze dan ook nog een paar weken de tijd voor. Yerseke oefent aanstaande dinsdag om 20:00 uur op het Wesselopark tegen 1e klasser Kloetinge met in de gelederen oud Yerseke spelers Xander van der Poel en Guus de Leeuw. Saillant detail is nog dat ook de zoon (Valentijn van Keulen) van huidig Yerseke trainer Alexander van Keulen bij Kloetinge speelt.