Nieuws — 22 mei 2016

Nu Yerseke A1 al bericht heeft gedaan van hun internationale beleving(en), kan Yerseke 3 natuurlijk niet achterblijven. Waar de A-junioren 13 mei pas smiddags richting het Zuiden vlogen, was Yerseke 3 al om 8.30 uur paraat om voor hun internationale uitje richting vliegveld Weeze (D) af te reizen. Rond 11.00 daar verzameld en vervolgens met RyanAir richting Zuid-Frankrijk. Aankomst daar rond 15.00 op het kleine vliegveld van Beziers. Douane door en na het vinden van onze koffers de gereedstaande busjes in, richting …. Servian. Ons verblijfadres voor de komende 4 dagen.IMG_2805

In Servian, na het nodige zoeken en wachten, onze intrek in het geheel voor ons gereserveerde Campotel. 5 huisjes en een recreatiezaal met bar. 1 ‘probleem’, voor bevoorrading moesten we zelf zorgen. Dit ook gedaan en bij de naastgelegen supermarkt de eerste bierpakketten ingeslagen. Na de indeling van huisgenoten een eerste verkenning van het dorp Servian. Al gauw kwamen we aan bij ons avondcafe. De eerste ‘glazen’ bier werden ingeschonken en na niet al te lange tijd stond er al een aardige stapel met lege bier’kommetjes’. Het diner volgde en vervolgens verder met het proeven van het Franse bier. Wat later werden ook de sterkere middelen niet geschuwd. Dit had wel als resultaat waar de volgende dag(en) nog de nodige hilariteit uit volgde.

De volgende dag was de dag waarop de terugwedstrijd op het programma stond. Een uur later dan eerst gepland hielp niet, al gauw werd duidelijk dat de voorgaande avond wel wat zwaar was geweest. Vijf minuten gespeeld en 1 – 0 achter. Na ruim tien minuten toch de hoop op een goed verloop, Raoul maakte de belangrijke 1 – 1. Nog geen 5 minuten later was het echter al  weer 2 – 1. Enkele fraaie reddingen van Sander konden niet voorkomen dat de rust met  2 – 1 wordt bereikt.IMG_2962
Na rust enkele wissels waaronder Gert Jan voor Sander. En ook Gert Jan kon met enkele sublieme reddingen niet voorkomen dat de wedstrijd uiteindelijk met 4 – 1 werd besloten. Detail in deze, beide keepers waren opmerkelijk alert gezien de proeverij van voorgaande avond.

De middag verder in met een BBQ met spelers en aanhang van FC Servian.  Zo werd het avond en waar wij gewend zijn aan toch enige levendigheid op zo’n zaterdagavond was het in Servian nagenoeg uitgestorven. Het cafe waar wij de vorige avond tot de late uurtjes hadden was dicht. Een pizzaria was nog open maar wilde geen bestelling meer aannemen en zo zaten we rond 22.30 weer terug in ons Campotel. Een uitstapje dan maar naar Beziers. Enkele taxis met de nodige moeite geregeld en zo ging de helft van de groep naar Beziers. In korte tijd veel beleefd bij ene disco ‘Eight Club’ maar dat was dan ook alles. Na de voordeur en gorilla’s ervoor te hebben bekeken, voorzichtig een plan van aanpak/aanval besproken, leek het toch maar wijs om rechtsomkeert te maken. Zo werd huisje 4 nog een alternatieve uitgaansgelegenheid.IMG_3018

Zondag ontbijt met verse pain (du stok). Vervolgens opnieuw enkele taxi’s besteld en met zijn allen naar het strand van Valras Plage. Na een potje voetbal, wat badderen, kebabje, het terras van de enige strandtent opgezocht. Daar de volgende proeverij ingezet. Aan het eind van de middag nog een smaaktest bij een pizzatentje en vervolgens weer in de taxis richting Servian.  De laatste avond met muzikale begeleiding van de jeugd van FC Servian gezellig doorgebracht. In de loop van de avond raakte een enkeling zoek, terwijl die gewoon even op bed was gaan liggen. De avond liep behoorlijk uit maar rond 3 uur lag dan toch bijna iedereen op zijn bed.

IMG_2922

Maandag de dag van vertrek richting huis. Gelukkig vlogen we pas eind van de middag terug. Het voorgaande avondje was uiteraard weer een uitgebreide proeverij geworden. Ontbijtje, spullen gepakt en vervolgens richting vliegveld(je). Rond 7 uur savonds weer terug op Weeze. Op terugrit naar Yerseke nog even langs de Mac in Cuijck. Tien uur weer op Yerseke. Terugkijkend op een zeer geslaagd weekend in Zuid-Frankrijk. Au revoir.

IMG_2900