Nieuws Yese 1 — 29 september 2018

Zaterdag 29 september a.s. stond voor Yerseke de lastige uitwedstrijd tegen Numansdorpse Sport Vereniging VIOS (Vooruitgang Is Ons Streven) kortom N.S.V.V. op het programma. Vorige week won NSVV vrij gemakkelijk de uitwedstrijd met 1-3 van Nieuwdorp. Yerseke trainer Alexander van Keulen had met zijn opstelling rekening gehouden met de kracht van NSVV en begon met Yerseke met een 5 mans achterhoede. Wesley den Hollander, normaal gesproken op het middenveld, schoof een linie verder naar achteren. Bij Yerseke ontbrak Joël Dekker vanwege een rugblessure. Voor hem in de plaats Ruben Pekaar links op het middenveld. Onder zonnige omstandigheden vond de aftrap plaats op het mooie sportcomplex van NSVV. En Yerseke begon uitstekend, want in de eerste 10 minuten kreeg Yerseke 2 uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst was het Arjen de Koeijer die vanaf rechts oog in oog kwam te staan met NSVV doelman Melvin Kruijthof maar geen geluk had met zijn schot dat op de paal terecht kwam (Arjen de Koeijer schot op de paal). Even later een prima voorzet van Arjen de Koeijer op Sylvio Hage maar zijn schot mistte helaas de juiste richting (schot Sylvio Hage). Hierna kwam ook NSVV steeds beter in de wedstrijd en was men met name levensgevaarlijk via de snelle linksbuiten Mitchel Louwerens. In de 26e minuut en goede aanval over links door NSVV en een prima voorzet maar helaas voor NSVV verdween de kopbal op de lat. Een minuut later wederom een prima mogelijkheid voor NSVV om op voorsprong te komen maar de aanvaller van NSVV schiet een op voorhand niet te missen kans naast het doel. In de laatste 10 minuten nog een prima aanval over rechts met een goede voorzet van Arjen de Koeijer op Jari Christiaanse maar zijn kopbal verdwijnt recht in de handen van de doelman van NSVV (kopbal Jari Christiaanse). Dan 5 minuten voor rust een steekbal van NSVV op Lorenzo Pengel. De assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel maar scheidsrechter Anco Westdorp negeert het vlagsignaal en Lorenzo Pengel kan alleen op doelman Colin Hout af gaan. Colin redt de ingeschoten bal uitstekend met zijn voeten. Ruststand 0-0.

In de rust blijft Ruben Pekaar achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats komt Evert van Houte. Na rust duurt het niet lang voor er een doelpunt valt en helaas voor Yerseke is het NSVV dat in de 48e minuut de 1-0 maakt. Hierbij krijgt Peter Jan Cazander wel erg veel vrijheid en ruimte. Hij passeert in de 16 meter een paar verdedigers en schiet de bal hard binnen. Echt lang kan NSVV niet van de voorsprong genieten want in de 54e minuut is het Sylvio Hage de een afgeslagen bal opvangt, zijn directe tegenstander omspeelt en de bal net naast de bal laag binnen schiet en Yerseke zo langszij brengt: 1-1 (1-1 Sylvio Hage). Na de 1-1 neemt NSVV het initiatief en dwingt Yerseke naar achteren. In de 62e minuut krijgt NSVV een hoekschop en brengt deze hoog voor het doel. Yerseke doelman Colin Hout tast mist en bij de 2e paal is het Jeroen Voshart die de bal tussen de op de doellijn staande Mark Goeman en de paal schiet en zo NSVV weer op voorsprong zet: 2-1. Dan een prima bal in de diepte op Sylvio Hage die de bal prima meeneemt richting doel en zijn tegenstander probeert uit te kappen. Hierbij lijkt het of de verdediger het standbeen van Sylvio meeneemt maar Sylvio krabbelt snel op en brengt de bal bij Arjen de Koeijer die zijn schot geblokt ziet worden door een verdediger (schot Arjen de Koeijer). Hier had de scheidsrechter voor een strafschop kunnen fluiten. In de 71e minuut ontstaat rechts voorin op de helft van NSVV aan de zijlijn een opstootje na een duel en is het een speler van NSVV die onder de ogen van scheidsrechter Westdorp met een enorme duw Sylvio Hage omver duwt. Tot verbazing van iedereen doet scheidsrechter Westdorp helemaal niets. Hier had hij volgens de spelregels ook een rode kaart kunnen en misschien wel moeten geven. Uit de voor Yerseke toegekende vrije trap is het Arjen de Koeijer die de scherp aangesneden indraaiende vrije trap van Evert van Houte licht toucheert en de bal bij de 2e paal ziet binnenvallen. Zo komt Yerseke voor de 2e keer naast NSVV: 2-2 (2-2 Arjen de Koeijer). Hierna is het wederom NSVV dat probeert de 3 punten naar zich toe te trekken en zoekt men via de buitenkanten de vrije man en dwingt Yerseke steeds verder naar achteren. In de 82 minuut wordt rechts voorin de vrije man gevonden en die levert een voorzet af die door de voor zijn directe tegenstander komende Kelvin van der Giesen wordt binnen getikt: 3-2. Hierna probeert Yerseke de gelijkmaker nog wel te forceren maar nadat Wesley den Hollander 5 minuten voor tijd zijn 2e gele kaart ontvangt en dus met rood het veld moet verlaten is het 10-tal van Yerseke niet meer in staat om NSVV in de problemen te brengen. Eindstand 3-2.

SAMENVATTING VAN NSVV 1 – YERSEKE 1 MET DANK AAN NSVV.

Over de hele 90 minuten gezien uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor een prima tegenstander die naar mijn mening zeker zal meedoen voor de bovenste 5 plaatsen. Yerseke heeft naar haar mogelijkheden gezien prima partij geboden. Een aantal spelers speelde jammer genoeg niet naar het niveau dat ze normaal gesproken wel laten zien maar desondanks biedt hetgeen Yerseke heeft laten zien zeker voldoende perspectief voor het verdere verloop van de competitie.

Volgende week op het eigen sportpark Cleijn Moercken te Yerseke de mosselderby tegen Bruse Boys dat vandaag in de uitwedstrijd tegen DBGC het 1e punt van de competitie behaalde. Helaas voor de vorig jaar nog bij Bruse Boys spelende Wesley den Hollander zal hij niet tegen zijn oud teamgenoten uit kunnen komen vanwege de vandaag opgelopen schorsing van 1 wedstrijd.