Nieuws Yese 1 — 27 oktober 2018

Nadat Yerseke vorige week een knappe 3-2 overwinning op SSV’65 wist te behalen stond vandaag de uitwedstrijd tegen medekoploper Serooskerke op het programma. We kunnen er heel lang of heel kort op terugblikken maar gekozen wordt voor het laatste. Yerseke zakte vandaag als collectief ver door de ondergrens en leed een volkomen verdiende 5-0 nederlaag tegen Serooskerke. Op de overwinning van Serooskerke valt niets af te dingen. Het eerste kwartier leken beide partijen nog aardig aan elkaar gewaagd, maar toen Serooskerke speler Alex Jobse in de 23e minuut zo vrij als een vogel kon aanleggen voor een schot was het hek van de dam. Zijn schot vloog binnen en daarmee bracht hij Serooskerke op een 1-0 voorsprong. In een tijdsbestek van zo’n 10 minuten was de wedstrijd gespeeld en scoorde Serooskerke nog 3x waardoor men binnen een half uur op een zeer comfortabele 4-0 voorsprong stond en de wedstrijd al voor rust gespeeld was. Ruststand 4-0.

Na rust hoefde Serooskerke uiteraard niet meer zo nodig en Yerseke kon geen vuist maken om nog aanspraak te maken op een eventuele eretreffer. Serooskerke speler Alex Jobse stond in de 69e minuut bij een voorzet van rechts wederom zo vrij als een vogel om met zijn 2e treffer van de middag de 5-0 eindstand op het scorebord te zetten. Hopelijk was het een collectieve off day van Yerseke want anders zal het de komende wedstrijden nog enorm lastig worden om uit de onderste regionen van de 2e klasse E te blijven. Tot overmaat van ramp moesten Sylvio Hage en Joel Dekker met een hamstringblessure het veld verlaten en ook Jari Christiaanse kwam niet ongeschonden uit de strijd: ook hij verliet het veld met een liesblessure. Zo zal het voor trainer Alexander van Keulen de komende weken behoorlijk puzzelen worden om een competitief elftal het veld in te sturen dat in staat zal zijn om resultaat te behalen.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen FC Axel op het programma. Yerseke zal iedere week hard moeten werken en strijd moeten leveren om in deze klasse resultaten te kunnen behalen, dus van de week met z’n allen hard trainen en a.s. zaterdag keihard werken en strijd leveren om een goed resultaat te kunnen behalen. Als we dan na 90 minuten alsnog met lege handen staan dan valt niemand iets te verwijten en kan iedereen elkaar na afloop recht in de ogen kijken. Dus Yerseke kop op en ….Yese volan por!!