Nieuws Yese 1 — 09 maart 2019

Vandaag stond voor Yerseke de uitwedstrijd tegen SSV’65 op het programma. Een tegenstander die na de winterstop een goede reeks wedstrijden heeft neergezet. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er drie gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren, waarbij de laatste drie wedstrijden allemaal in winst werden omgezet. Yerseke trof dus een tegenstander die met het nodige vertrouwen aan de aftrap stond.

Onder leiding van scheidsrechter Matthijs Klerks uit Waalwijk werd de wedstrijd op gang gebracht waarbij de enorme wind die over de lengte van het veld stond een grote invloed op het spel zou hebben. Yerseke begon de wedstrijd met de wind in de rug maar al snel werd duidelijk dat goed voetbal vanwege deze harde wind bijna niet mogelijk was. SSV’65 was in de beginfase van de wedstrijd net wat feller in de duels en daardoor ook wat meer in balbezit maar tot kansen leidde dat niet. De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was voor Yerseke aanvoerder Jorn Lindenberg die bij een vrije trap van Joel Dekker een goede kopkans kreeg maar zijn kopbal miste de juiste richting. Yerseke kreeg met de wind in de rug nog een aantal hoekschoppen maar die leverden geen gevaar op voor het doel van SSV’65, op één na dan. Een indraaiende hoekschop van Joel Dekker belandde op de kruising en daarmee kwam SSV’65 goed weg. De beste kans van de eerste helft was voor Sylvio Hage die een prima actie op links had en richting het doel van SSV’65 kon oprukken. Zijn schot werd prima gered door SSV’65 doelman Nick Westerbeke. Zo bereikten beide teams de rust met een 0-0 tussenstand.

Na rust zagen de toeschouwers dat SSV’65 met de wind in de rug Yerseke terug drong richting de eigen 16 meter. Ondanks dat SSV’65 veelal op de helft van Yerseke was te vinden wist men toch niet echt heel erg dreigend te worden voor het doel van Yerseke doelman Colin Hout. En als men dan gevaarlijk werd dan werd dat meestal ingeleid door Yerseke zelf. De tweede helft kabbelde maar wat voort zonder dat er echt gevaar optrad voor beide doelen. Het leek een typische 0-0 wedstrijd en het team dat het eerste doelpunt zou weten te maken zou waarschijnlijker als winnaar van het veld afkomen. Met nog zo’n 15 minuten op het scorebord werd Arjen de Koeijer ingebracht en die had bijna met zijn eerste balcontact de 0-1 op zijn schoen ware het niet dat hij de bal net iets te ver voor zich uitspeelde waardoor SSV’65 doelman Nick Westerbeke de bal voor zijn voeten kon wegplukken. In de 83e minuut van de wedstrijd leed Wesley den Hollander balverlies en werd een crosspass linksachter de verdediging van Yerseke gelegd waarvan de mee opgekomen Rowan Amperse prima wiste te profiteren door de bal met rechts achter Yerseke doelman Colin Hout binnen te schieten en daarmee SSV’65 op een 1-0 voorsprong te brengen. Lang kon SSV’65 echter niet van deze voorsprong genieten want één minuut na de 1-0 kreeg Yerseke een vrije trap die in de doelmond werd ingebracht waarbij SSV’65 doelman Nick Westerbeke de bal niet goed weg wist te werken waardoor de afvallende bal door Jari Christiaanse in het doel kon worden geschoten: 1-1. Na de 1-1 kreeg Yerseke nog een tweetal mogelijkheden. Eerst was het Sylvio Hage die net wat kracht tekort kwam om met links de doelman te verschalken en bij een afvallende bal uit een hoekschop bracht SSV’65 doelman Nick Westerbeke redding op een schot van Joel Dekker. Over 90 minuten gezien een in mijn ogen terechte einduitslag. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en van goed voetbal was geen sprake en dat had vooral te maken met de harde wind die over het veld stond.

Volgende week speelt Yerseke een thuiswedstrijd tegen Serooskerke. De heenwedstrijd had Yerseke een complete offday en werd met 5-0 verloren, dus Yerseke heeft nog wat goed te maken.