Nieuws Yese 1 — 01 december 2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden op het programma. Arnemuiden dat momenteel op de 7e plaats staat met slechts 2 punten achterstand op Yerseke. Tevens een team dat voorafgaand aan deze competitie door velen als de voornaamste titelkandidaat gezien werd.

Yerseke had het in het begin van de wedstrijd ontzettend lastig tegen een fel Arnemuiden en een Arnemuiden dat vanaf het begin af aan de verdediging van Yerseke niet de gelegenheid gaf om van achteruit op te kunnen bouwen door direct druk te zetten zodra de bal bij één van de centrale verdedigers werd ingespeeld door Yerseke doelman Colin Hout. Daarnaast was Yerseke niet in staat om onder deze druk uit te voetballen. Daardoor was Yerseke niet in staat om de bal lang in de ploeg te houden en kwam men er in het eerste kwartier nauwelijks aan te pas. Toch was de eerste grote kans voor Yerseke nadat Sylvio Hage vanaf links alleen op Arnemuiden doelman Joan van Belzen kon afgaan. Helaas voor Yerseke schoot Sylvio op de voeten van de doelman (kans Sylvio Hage op 1-0) Hierna was het in de 7e minuut een prima steekbal op linksbuiten Jimmy de Nooijer die vanaf links alleen op Yerseke doelman Colin Hout kon afgaan en de bal beheerst langs de doelman schoot en zo Arnemuiden op een 0-1 voorsprong bracht. Hierna kwam Yerseke een aantal keren goed weg. Zo was het Celino Davidse die met rechts hard op de rechterpaal schoot en was het 2x aan doelman Colin Hout te danken dat Arnemuiden niet op een grotere voorsprong stond. Hierna kwam Yerseke langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd. In de 16e minuut werd Arjen de Koeijer op de rand van de 16 meter aangespeeld en wist hij met een hard en laag schot Arnemuiden doelman Joan van Belzen te passeren en zo Yerseke langszij te brengen: 1-1 (1-1 Arjen de Koeijer).  Dit was achteraf gezien misschien wel het kantelpunt in de wedstrijd want vanaf dat moment kwam Yerseke steeds beter in de wedstrijd en stond het organisatorisch ook veel beter dan in het eerste kwartier.

Yerseke kwam steeds meer in het spel voor en kreeg steeds wat meer balbezit. In de 22e minuut kreeg Yerseke een vrije trap net over de middenlijn. Evert van Houte posteerde zich achter de bal en gaf een prima indraaiende bal richting de 2e paal waar Yerseke verdediger Jorn Lindenberg als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam en de bal langs Joan van Belzen kopte en Yerseke op een 2-1 voorsprong bracht (2-1 Jorn Lindenberg). Zo’n 5 minuten later was het Evert van Houte die een bal onderschepte en in een overtalsituatie op het juiste moment Arjen de Koeijer aanspeelde die de bal beheerst langs Joan van Belzen schoof en Yerseke zelfs op een 3-1 voorsprong zette (3-1 Arjen de Koeijer). Ondanks dat Arnemuiden hierna fel aandrong om de aansluitingstreffer te forceren lukte het Yerseke om de rust te halen met een 3-1 voorsprong.

Na rust was het spelbeeld gedurende de gehele 2e helft hetzelfde: Arnemuiden met het vele balbezit en Yerseke dat zich op eigen helft liet terugzakken en met name gokte op de counter en de snelle omschakelmomenten bij balverlies van Arnemuiden. Ondanks dat Arnemuiden ontzettend veel balbezit had wist men eigenlijk nauwelijks kansen te creëren. Sterker nog, ondanks dat Yerseke amper de bal in de ploeg had was men toch het gevaarlijkst en wist men 4 uitstekende kansen te creëren op een grotere voorsprong. Eerst was het Sylvio Hage die vanaf links alleen op, de in de rust ingevallen Arnemuiden doelman, Raeven Buckley kon afgaan en probeerde hij de bal om de doelman heen in de lange hoek te krullen maar kon de doelman nog net voldoende zijn handen achter de bal krijgen om een doelpunt te voorkomen (kans Sylvio Hage op 4-1). Niet veel later wederom een prima mogelijkheid voor Sylvio Hage nadat hij door Arjen de Koeijer in kansrijke positie werd aangespeeld maar ditmaal was zijn schot niet goed genoeg. Met nog zo’n 10 minuten te spelen ging Arnemuiden steeds meer risico’s nemen en daarmee ontstond er voorin ook steeds meer ruimte voor de Yerseke aanvallers. Van die geboden ruimte had Yerseke zo’n 5 minuten voor het einde moeten profiteren toen Sylvio Hage samen met Jari Christiaanse alleen op de Arnemuiden doelman afgingen, maar de bal die Sylvio op Jari wilde afgeven was niet op maat en te hard waardoor deze enorme kans verloren ging (kans Sylvio-Jari). Toch werd het in de 90e minuut nog 4-1 toen Sylvio Hage op het randje van buitenspel de bal ontving en de bal kruislings wist binnen te schieten (4-1 Sylvio Hage). Na dit doelpunt ontving Arnemuiden speler Cores Siwabessy binnen enkele seconden 2x geel dus rood wegens verbaal protesteren richting de prima leidende 21 jarige scheidsrechter Niels Felix. Niet veel later werd voor het einde van de wedstrijd gefloten.

Yerseke had het in het eerste kwartier ontzettend lastig en had ook zomaar op een 0-2 achterstand kunnen komen en dan was de wedstrijd waarschijnlijk anders gelopen maar het liep gelukkig anders. Volgende week speelt Yerseke wederom een thuiswedstrijd als men Tholense Boys ontvangt op sportpark Cleijn Moercken. Tholense Boys won met 3-1 van Nieuwdorp en droeg op die manier de rode lantaarn over aan Nieuwdorp.