Nieuws Yese 1 — 06 oktober 2018

Nadat Yerseke vorige week nipt van NSVV verloor met 3-2 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Bruse Boys op het programma. De laatste keer dat Yerseke van Bruse Boys wist te winnen dateert al weer van 19 jaar geleden toen Yerseke op 18 november 1999 in Bruinisse met 2-3 wist te winnen.

Onder zonnige omstandigheden vond om 14:30 uur de aftrap plaats op sportpark Cleijn Moercken te Yerseke onder leiding van scheidsrechter Danny van Helden. Vanaf het begin was het Yerseke dat Bruse Boys het balbezit gunde en ver naar achteren plooide. Het in een 3-4-3 opstelling startende Bruse Boys had gedurende de gehele 1e helft het meeste balbezit maar ondanks het vele balbezit wist men niet vaak gevaarlijk voor het doel van Yerseke te verschijnen. Ook de keren dat Yerseke de bal veroverde kon met niet echt dreigend in de buurt van het Bruse Boys doel komen. Toch ging er continu dreiging uit van de 2 voorwaartsen van Yerseke: Arjen de Koeijer en Sylvio Hage. Eerst was het vanaf links Sylvio Hage die vanaf de zijkant een prima lage harde voorzet voor het doel gaf maar was er geen medespeler voor het doel te vinden. Daarna een prima hoge bal met links van Arjen de Koeijer op Sylvio Hage maar prima verdedigd door Olaf Willemse. In de 36e minuut wordt de bal door Arjen de Koeijer op, de op het randje van buitenspel staande, Jari Christiaanse ingespeeld en is het Jari die Sylvio Hage aanspeelt. Sylvio dreigt met rechts te schieten waardoor hij zijn directe tegenstander op het verkeerde been zet en schiet vervolgens met links laag op het doel. De op het oog houdbare bal verdwijnt toch langs Bruse Boys doelman Julian Vane en zo komt Yerseke op een 1-0 voorsprong (1-0 Sylvio Hage). Enkele minuten later komt Yerseke goed weg als Sander op ’t Hof snoeihard op de onderkant van de lat schiet. Niet lang daarna weer een goede mogelijkheid voor Sander op ’t Hof als hij zijn kopbal maar net naast de paal ziet verdwijnen. Ruststand 1-0.

De 2e helft is nog maar net op gang als Yerseke in de 48e minuut een prima counter plaatst en op links de volkomen vrijstaande Arjen de Koeijer weet te vinden. Arjen gaat richting doel en krult de bal schitterend in de verre hoek in het doel en zet Yerseke op een 2-0 voorsprong (2-0 Arjen de Koeijer). In de 57e minuut schakelt Yerseke wederom prima om als de bal wordt veroverd op eigen helft en binnen enkele passes op links Sylvio Hage weet te bereiken. Sylvio zoekt op snelheid het doel en geeft de bal op het juiste moment af op de mee opgekomen Arjen de Koeijer die de bal hard en laag binnen schiet: 3-0 (3-0 Arjen de Koeijer). Wedstrijd beslist zou je denken. Yerseke laat het initiatief c.q. balbezit aan Bruse Boys en laat Bruse Boys steeds verder op de Yerseke helft komen. In de 77e minuut is het de ingevallen Marco Ketting die met een prima actie en een idem dito schot Bruse Boys op 3-1 brengt. Is Bruse Boys dan toch nog in staat om de aansluitingstreffer te maken en Yerseke nog in de problemen te brengen? Nee want Bruse Boys geeft teveel ruimte weg in de laatste 10 minuten en in de 81e minuut komt Yerseke er wederom vanuit de omschakeling razendsnel uit en is het Sylvio Hage die de wedstrijd definitief beslist. Op het juiste moment wordt hij door Arjen de Koeijer gelanceerd met een prima steekpass en kan hij alleen op de doelman af gaan. Met een sleepbeweging omspeelt hij de doelman en schiet Yerseke op een 4-1 voorsprong (4-1 Sylvio Hage). Hierna krijgt Yerseke nog een vrije trap net buiten de 16 meter maar het schot van de ingevallen Evert van Houte smoort in de muur. Hierna verandert er niets meer in de stand en weet Yerseke na 19 jaar weer eens een wedstrijd van Bruse Boys te winnen. Eindstand 4-1.

Samenvatting van de wedstrijd door CTV Voetbal in bijgaande link (klik hierop).

Over de hele 90 minuten gezien een verdiende overwinning voor Yerseke. Hoewel Bruse Boys gedurende heel de wedstrijd het meeste balbezit genoot was het zelden in staat om echt gevaarlijk te worden. Volgende week wederom een derby in het vooruitzicht als Yerseke op bezoek gaat bij het prima in de 2e klasse gestarte Krabbendijke.