Nieuws Yese 1 — 19 januari 2019

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma voor Yerseke. Tegenstander was het uit Zierikzee afkomstige MZC’11 dat in de 2e periode op een keurige 2e plaats was terug te vinden en van de laatste 4 wedstrijden 3 wedstrijden wist te winnen. Achtereenvolgens Bruse Boys (0-1), Krabbendijke (3-1) en DBGC (0-2) werden aan de zegekar gebonden, dus Yerseke was vooraf gewaarschuwd.

Afgelopen nacht had het licht gevroren maar het was om 14:30 uur prima bespeelbaar. MZC’11 trad aan met een zeer jong en talentvol team De gemiddelde leeftijd bedroeg nog geen 21 jaar (20,8 jaar). Gedurende de eerste 20 minuten was er slechts één team dat voetbalde en veelvuldig in balbezit was en dat was MZC’11. In die 20 minuten kreeg MZC’11 ook een prima mogelijkheid om de score te openen maar de behendige en snelle linksbuiten schoot hoog over van net buiten de 16 meter. Na zo’n 20 minuten kwam Yerseke steeds wat beter in de wedstrijd en verscheen men steeds vaker op de helft van MZC’11. Sylvio Hage had een prima actie in huis maar zijn schot was slechts een slap rollertje dat een gemakkelijke prooi was voor MZC’11 doelman Mike Bakker. In de 31e minuut kreeg Yerseke een vrije trap mee die door Joel Dekker prima strak werd aangesneden en door de mee opgekomen Arjen Dingemanse net voldoende werd getoucheerd om MZC’11 doelman Mike Bakker kansloos te laten. De bal verdween net naast de paal in het doel en zo kwam Yerseke ietwat tegen het spelbeeld in op een 1-0 voorsprong. Hierna kwam de wedstrijd steeds meer in evenwicht en deden beide teams amper onder voor elkaar. Van echt goed verzorgd voetbal was echter geen sprake, maar over de inzet bij de spelers viel zeker niet te klagen. Er was ontzettende veel passie en strijd hetgeen ook tot een aantal gele kaarten leidde bij MZC’11. In de 41e minuut wederom een snelle uitval van Yerseke waarbij Axel Koster op het juiste moment de diepte in werd gestuurd en alleen op de doelman kon afgaan. Hij passeerde de doelman en schoot met zijn linker de 2-0 binnen hoewel een verdediger nog bijna de bal kon tegenhouden. Amper 2 minuten later een prima actie van Sylvio Hage. Na een prima loopactie van Ruben Pekaar ontstond er voor Sylvio voldoende ruimte om een actie de 16 meter in te maken. Hierbij werd hij onreglementair gestopt en kreeg Yerseke een strafschop toegekend. Sylvio nam zelf plaats achter de bal maar zijn strafschop was te slap ingeschoten waardoor Mike Bakker redding kon brengen. Hier had Yerseke de wedstrijd al voor rust in het slot kunnen gooien maar deed dat dus niet. Ruststand 2-0.

Na rust was het qua voetbal niet al te best, maar aan strijd wederom zeker geen gebrek. De eerste 20 minuten werden diverse duels uitgevochten op het veld maar tot echt grote kansen aan beide kanten leidde dat niet. Tot de 65e minuut toen een bal verkeerd werd ingespeeld door Yerseke en MZC’11 hier prima van profiteerde door snel om te schakelen en de 2-1 binnen te schieten. Zo was het weer een wedstrijd die zeker nog niet gespeeld was. MZC’11 geloofde er weer in en trok steeds meer ten aanval om de gelijkmaker te forceren. Hierbij ontstond natuurlijk ook steeds meer ruimte voor Yerseke. Zo ook in de 70e minuut toen aan de linkerkant snel de diepte werd gezocht en de ingevallen Evert van Houte de bal ontving. Of hij nu een voorzet of een schot wilde geven is niet duidelijk, ik denkt het eerste, maar zijn inzet werd door iedereen gemist en verdween ook tot verbazing van MZC’11 doelman Mike Bakker net naast de bal in het doel en daarmee kwam Yerseke op een 3-1 voorsprong. Je zou zeggen wedstrijd gespeeld maar niets was minder waar want amper 2 minuten later lag de bal op de stip aan de andere kant toen Arjen Dingemanse bij een sliding een speler aantikte. Jesse Kalwij schoot de strafschop hard en onberispelijk hoog door het midden achter Yerseke doelman Colin Hout en bracht MZC’11 weer volledig terug in de wedstrijd. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kon het nog alle kanten op. MZC’11 ging vol voor de gelijkmaker en Yerseke streed met man en macht om de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte Yerseke uiteindelijk en zo bleven de 3 punten in Yerseke. Of dit over 90 minuten gezien verdiend was? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Ondanks dat er van goed voetbal geen sprake was, was bij de Yerseke spelers wel veel passie, inzet en strijd aanwezig en dat leverde uiteindelijk een overwinning op of die nu verdiend te noemen is of niet.

Als de weergoden het toelaten speelt Yerseke volgende week een uitwedstrijd tegen FC Axel dat vandaag met 1-3 wist te winnen van Nieuwdorp waardoor men de rode lantaarn overdroeg aan Nieuwdorp.

Opstelling