Yese 1 — 08 december 2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 11 van de ranglijst Tholense Boys op het programma. Hoewel het vrijdag volop had geregend lag de grasmat in Yerseke er prima bij en onder droge weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld. Wel stond de wind in de lengterichting op het veld en dat maakte het voetballen erg lastig. Tholense Boys speelde de 1e helft met de wind in de rug en probeerde met name met de lange bal van achteruit spits Dave den Boef te bereiken. Ondank dat hij regelmatig aangespeeld werd en er dreiging van hem uit ging werd hij nauwelijks gevaarlijk. Op één moment na dan: toen de Yerseke verdediging even niet oplette werd een vrije trap snel genomen en kon Dave den Boef van zo’n 20 meter op doel schieten, maar stond Yerseke doelman op de juiste plaats om het schot tot hoekschop te verwerken. Gedurende de 1e helft werd er hard gewerkt en werden felle duels uitgevochten maar van goed voetbal was absoluut geen sprake. Tholense Boys kreeg nog een goede mogelijkheid maar Arjen Dingemanse was nog net op tijd om een schot te kunnen blokken en daarmee ging de kans voor Tholense Boys verloren. Yerseke scoorde in de 1e helft nog wel een doelpunt uit een vrije trap die door Jari Christiaanse werd doorgekopt op Arjen Dingemanse die op zijn beurt de bal achter Tholense Boys doelman David Niepce kopte, maar dit doelpunt werd op advies van de assistent scheidsrechter van Tholense Boys door scheidsrechter Van Dee zeer ten onrechte afgekeurd. Zie afbeelding van het moment waarop nummer 10 Jari Christiaanse de bal doorkopt op doelpuntenmaker nummer 4 Arjen Dingemanse en duidelijk te zien is dat nummer 6 van Tholense Boys Hans-Willem Hopmans buitenspel opheft.

Hierna nog een prima mogelijkheid voor Yerseke toen Joel Dekker op een hoge bal van Arjen de Koeijer vanaf zo’n 5 meter volledig vrij voor Tholense Boys doelman David Niepce de kans kreeg om Yerseke op 1-0 te koppen maar zijn kopbal was recht in de handen van de doelman. Bij zowel Yerseke (Sylvio Hage) als bij Tholense Boys (Dave den Boef) vielen twee spelers geblesseerd uit voor rust waarbij Dave den Boef moet vrezen voor een zware knieblessure. Langs deze weg veel sterkte en beterschap toegewenst. Ruststand 0-0.

Na rust had Yerseke de wind in de rug maar was men niet echt in staat om druk uit te oefenen op de achterhoede van Tholense Boys. Hoewel men wel het nodige balbezit had, was men zeer slordig in de passing. Net als in de 1e helft werd er met veel inzet en passie gespeeld door beide teams maar was van goed voetbal eigenlijk geen sprake. Hoewel Yerseke een licht overwicht had was het toch oppassen voor de uitvallen van Tholense Boys. Kansen waren er in de 2e helft voor beide doelen amper te zien. Met nog zo’n 15 minuten op de klok probeerde Yerseke er nog wel een slotoffensief uit te persen maar was men niet echt in staat om de verdediging van Tholense Boys in verlegenheid te brengen. Een vrije trap van Arjen de Koeijer verdween net over de lat en een lobje van diezelfde Arjen de Koeijer verdween voor Yerseke net langs de verkeerde kant van de paal. Ook een tegendraadse kopbal van Arjen de Koeijer ging net over het doel en zo eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindstand. Gezien de gehele 90 minuten is dat misschien wel een terechte uitslag al blijft het achteraf wel zuur om te zien dat een loepzuiver doelpunt uiteindelijk ten onrechte werd afgekeurd.

Volgende week speelt Yerseke de laatste (uit)wedstrijd voor de winterstop tegen de huidige koploper Terneuzense Boys en zal Yerseke trainer Alexander van Keulen het in ieder geval zonder Arjen de Koeijer moeten doen aangezien hij a.s. vrijdag een kijkoperatie zal moeten ondergaan aan zijn knie. Zeer waarschijnlijk zal ook Sylvio Hage niet in staat zijn om te spelen dus zal het een hele puzzel worden om een competitief elftal op de been te brengen dat in staat is om Terneuzense Boys enigszins tegenpartij te bieden.