Nieuws Yese 1 — 10 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober a.s. staat voor Yerseke de uitwedstrijd tegen Krabbendijke op het programma. Krabbendijke werd vorig seizoen kampioen van de 3e klasse B en Yerseke kampioen van de 3e klasse A. Beide promovendi kennen een prima start in de 2e klasse E. Krabbendijke heeft nog geen wedstrijd verloren: op de 1e speeldag werd met 0-1 van Bruse Boys gewonnen, op de 2e speeldag speelde men op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Arnemuiden en afgelopen zaterdag speelde men met 2-2 gelijk in en tegen Nieuwdorp.

In het verleden kwamen beide teams elkaar zowel in competitieverband als in oefenwedstrijden om de Reimerswaal Cup regelmatig tegen. Als we naar de afgelopen 15 jaar kijken dan ontlopen beide teams elkaar niet veel. De meeste onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en om en om won één van beiden. De afgelopen 15 jaar kwamen beide teams elkaar in competitieverband slechts 12x tegen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat beide teams vaak op een ander niveau uitkwamen of als ze op hetzelfde niveau waren ingedeeld het ene team in de Zeeuwse klasse werd ingedeeld en de ander in de Brabantse klasse. Van die 12 competitiewedstrijden eindigden er 6 in een gelijkspel, won Krabbendijke er 3 en Yerseke 3. De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was op 11 januari 2018 toen in Yerseke een vriendschappelijke wedstrijd werd gespeeld die Yerseke nipt met 3-2 wist te winnen. Als we naar de competitiewedstrijden van Yerseke kijken die in Krabbendijke werden gespeeld dan zien we dat Yerseke daar de afgelopen 15 jaar van de 6 gespeelde wedstrijden 2x wist te winnen, 2x gelijk speelde en 2x verloor. De laatste keer dat Yerseke in Krabbendijke wist te winnen dateert van 3 februari 2016 toen Yerseke in de 3e klasse A met 0-2 van Krabbendijke won door een doelpunt van Arjen de Koeijer en een eigen doelpunt. In het seizoen 2008-2009 in de 4e klasse B won Yerseke op 4 oktober 2008 ook in Krabbendijke met 2-3 door doelpunten van Jordy Boone, Bart van Steveninck en Antonis Riedijk.

De laatste jaren zijn beide selecties dusdanig gewijzigd qua samenstelling dat het moeilijk in te schatten is hoe de onderlinge krachtsverhoudingen op dit moment zijn. Afgaand op het verleden zien we dat beide teams elkaar geen duimbreedte toegeven qua onderlinge resultaten dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.  Hoe de wedstrijd a.s. zaterdag uiteindelijk zal eindigen en hoe de onderlinge krachtsverhoudingen liggen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Pieter van Veelen voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten.

Yerseke kan de steun en support van haar supporters a.s. zaterdag heel goed gebruiken, dus komt allen naar Krabbendijke om Yerseke aan te moedigen zodat ze een goed resultaat kunnen behalen. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.