Yese 1 — 21 november 2018

Zaterdag 24 november a.s. staat voor Yerseke de tweede uitwedstrijd op rij op het programma en ditmaal is Nieuwdorp de tegenstander. Wat Yerseke dit seizoen heeft met uitwedstrijden weet ik niet maar feit is dat ze alle 4 verloren werden en sommigen met flinke cijfers. Yerseke incasseerde in totaal in 8 gespeelde wedstrijden al 20 tegendoelpunten en alleen MZC’11 incasseerde meer tegendoelpunten met 23. In de 4 gespeelde uitwedstrijden werden maar liefst 15 doelpunten geïncasseerd in tegenstelling tot de 4 thuiswedstrijden waarin men er slechts 5 incasseerde. Vorige week verloor Yerseke met 5-1 van Oostkapelle. Het zag er nog wel zo rooskleurig uit toen Oostkapelle met 10 man kwam te staan en Yerseke een strafschop kreeg, maar de strafschop werd gemist en enkele minuten later kwam Yerseke met 1-0 achter en ook nog eens met 10 man te staan. De 2e helft was nog geen 15 seconden oud toen Yerseke met 9 spelers verder moest en vanaf dat moment speelde Yerseke een kansloze wedstrijd die uiteindelijk stokte bij 5-1. Daarnaast zit het Yerseke ook niet mee qua geblesseerde spelers en na afgelopen zaterdag ook nog eens 2 geschorste spelers, dus de komende periode zal Yerseke alle zeilen moeten bijzetten om de nodige punten te sprokkelen om zodoende niet in de degradatiezone te belanden.

Tegenstander Nieuwdorp won afgelopen zaterdag diep in blessuretijd op het veld van SSV’65 met 1-3 en gaf daarmee de rode lantaarn over aan MZC’11. Nieuwdorp staat op de 12e plaats met 8 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. De 8 behaalde punten zijn behaald door uitoverwinningen op Arnemuiden (1-3) en SSV’65 (1-3) en 2 gelijke spelen thuis tegen Krabbendijke (2-2) en DBGC (2-2). Nieuwdorp zal de wedstrijd van a.s. zaterdag zeker met vertrouwen tegemoet zien na de 1-3 overwinning op SSV’65 . Het is aan Yerseke om de rug nu te rechten en zien af te komen van het “uitsyndroom”.  Het zal voor Yerseke trainer Alexander van Keulen wederom een hele puzzel worden om 11 namen op papier te krijgen die in staat zijn om tegen Nieuwdorp een goed resultaat te bewerkstelligen.

Yerseke en Nieuwdorp kwamen elkaar de afgelopen 10 jaar in (na)competitieverband 8x tegen. Van die 8x wist Yerseke slechts 2x van Nieuwdorp te winnen, eindige 1 ontmoeting in een gelijkspel en verloor Yerseke 5x. Voor de laatste keer was dat in het seizoen 2014-2015 in de 3e klasse A. In Nieuwdorp verloor Yerseke met 3-1 en in Yerseke werd het een waar doelpuntenfestijn dat eindigde in 4-4. Ook in de nacompetitie in 2013 ontmoetten beiden elkaar in een tweekamp. De thuiswedstrijd werd door Yerseke kansloos met 1-4 verloren en de uitwedstrijd leek destijds een formaliteit maar Yerseke maakte het nog spannend door een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-5 voorsprong. Toen beide ploegen zich bijna op gingen maken voor de verlenging, zorgde Yannick van As met zijn 3e treffer van de middag toch nog voor de beslissing in het voordeel van Nieuwdorp (3-5). In het seizoen 2011-2012 ontmoetten beiden elkaar in de 2e klasse E. De wedstrijd Yerseke – Nieuwdorp eindigde in 1-3 en Nieuwdorp – Yerseke in 1-0. Ook in 2009-2010 in de 3e klasse A kwamen beiden elkaar tegen. Nieuwdorp – Yerseke eindigde in 0-7 en Yerseke – Nieuwdorp in 0-1.

De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Nieuwdorp. Het enige waar Yerseke misschien nog een beetje moed uit kan putten is het feit dat beide winstpartijen tegen Nieuwdorp op het veld in Nieuwdorp zijn behaald. Hoe de onderlinge krachtsverhoudingen nu liggen zullen we a.s. zaterdag omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Josephe Ngoumout voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.