Nieuws Yese 1 — 25 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober a.s. staat voor Yerseke de uitwedstrijd tegen medekoploper Serooskerke op het programma. Het Serooskerke dat onder leiding staat van oud Yerseke trainer Gerrit Petersen kent een uitstekende start in de 2e klasse E. Na achtereenvolgens overwinningen op FC Axel (0-3), Nieuwdorp (3-1) en Oostkapelle (1-0) volgde een gelijkspel tegen SSV’65 (2-2) en vorige week werd de 1e nederlaag van het seizoen geleden in Zierikzee tegen MZC’11 (3-0). Serooskerke staat op een keurige gedeelde 1e plaats samen met Terneuzense Boys met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Ook promovendus Yerseke kent een prima debuut in de 2e klasse E want met 9 punten uit 5 gespeelde wedstrijden volgt men momenteel op slechts 1 punt van de koplopers. We zijn inmiddels 5 wedstrijden onderweg in deze 2e klasse E maar vooralsnog lijkt het erop dat de onderlinge krachtsverhoudingen in deze klasse heel dicht bij elkaar liggen en dat iedereen van iedereen kan winnen.

Yerseke en Serooskerke speelden de afgelopen jaren regelmatig tegen elkaar en dan ging het met name om de bovenste plaatsen in de 3e klasse. De laatste keer dat beiden elkaar in competitieverband tegen kwamen was in het seizoen 2015-2016 in de 3e klasse A. Het seizoen waarin Serooskerke kampioen werd en Yerseke slechts 1 punt tekort kwam voor een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. Ook het seizoen waarin Yerseke 2x van Serooskerke wist te winnen. Op 5 maart 2016 won Yerseke met 1-3 in en van Serooskerke door doelpunten van Xander van der Poel, Niels Poleij en Arjen de Koeijer en op 10 oktober 2015 won Yerseke de thuiswedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Arjen de Koeijer.

Ook in het seizoen 2014-2015 in de 3e klasse A speelden beide teams tegen elkaar. In dat seizoen waren de rollen omgedraaid en won Serooskerke beide wedstrijden van Yerseke. Op 14 maart 2015 verloor Yerseke op eigen veld met 0-2 van Serooskerke en ook de uitwedstrijd op 20 september 2014 ging met 3-1 verloren (doelpunt Arjen de Koeijer). De laatste keer dat Yerseke en Serooskerke elkaar in de 2e klasse ontmoetten was in het seizoen 2011-2012. Op 25 februari 2012 eindigde de wedstrijd Yerseke-Serooskerke in 0-0 en op 17 september 2014 verloor Yerseke in Serooskerke met 3-1 (doelpunt Arjen de Koeijer).

Gezien deze cijfers lijkt Serooskerke op voorhand de betere papieren te hebben maar wat zeggen deze cijfers op dit moment? Zoals reeds eerder gezegd zijn de krachtsverschillen in deze klasse zeer gering dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Hoe die uiteindelijk zal eindigen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Sjarco van den Bergen uit Vogelwaarde voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. We kunnen uw steun goed gebruiken en hopen u dan ook te zien a.s. zaterdag op sportpark Noordhout, Kadetweg 4, 4353 SJ te Serooskerke. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.