Nieuws Yese 1 — 07 maart 2019

Zaterdag 9 maart a.s. staat voor Yerseke een uitwedstrijd tegen SSV’65 op het programma. Deze wedstrijd die om 14:30 uur begint staat onder leiding van scheidsrechter M.H.A.M. (Matthijs) Klerks uit Waalwijk.

SSV’65 is bezig aan een wisselvallig seizoen in de tweede klasse en staat momenteel op de achtste plaatst met 22 punten uit 17 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 28-31 (-3). SSV’65 is na de winterstop prima uit de startblokken gekomen want uit de vijf gespeelde wedstrijden werden tien punten behaald. De eerste wedstrijd in Bruinisse ging nog met 1-0 verloren tegen Bruse Boys en de wedstrijd erna wist men geruime tijd met tien man spelende op het veld van Nieuwdorp een 4-4 gelijkspel in de wacht te slepen om vervolgens de drie wedstrijden erna allemaal in winst om te zetten door achtereenvolgens Tholense Boys (2-0), Terneuzense Boys (0-1) en Krabbendijke (3-1) aan de zegekar te binden.

Yerseke treft dus een tegenstander die aan een goede reeks wedstrijden bezig is en het nodige vertrouwen zal hebben. Maar ook Yerseke is als promovendus zijnde aan een prima seizoen bezig in de tweede klasse. Met een verdienstelijke huidige vijfde plaats in de rangschikking ligt men goed op koers om de vooraf gestelde doelstelling van rechtstreekse  handhaving in de tweede klasse te bewerkstelligen. Yerseke wist na de winterstop uit de vijf gespeelde wedstrijden acht punten te behalen. De eerste wedstrijd won men van MZC’11 (3-2). De wedstrijd daarna ging met 2-6 verloren tegen kampioenskandidaat Oostkapelle en de wedstrijd daarna wist men in Oude-Tonge met 1-2 van DBGC te winnen. De laatste twee wedstrijden eindigden beiden in een 1-1 gelijkspel tegen respectievelijk NSVV en FC Axel, waarbij de laatste wedstrijd met het tweede elftal werd aangetreden. De heenwedstrijd tegen SSV’65 werd door Yerseke maar nipt met 3-2 gewonnen door doelpunten van Sylvio Hage 2x en Arjen de Koeijer. Het belooft a.s. zaterdag dus een spannende wedstrijd te worden.

Hoe de wedstrijd a.s. zaterdag zal aflopen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter M.H.A.M. (Matthijs) Klerks voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het eerste elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd. Kom naar Sportpark Het Schenge te Goes en steun Yerseke in de wedstrijd tegen SSV’65!