Yese 1 — 13 december 2018

Zaterdag 15 december a.s. staat voor Yerseke de laatste (uit)wedstrijd voor de winterstop op het programma. Yerseke gaat op bezoek bij de huidige koploper van de 2e klasse E Terneuzense Boys. Terneuzense Boys leidt de ranglijst met 24 punten uit 11 gespeelde wedstrijden en heeft een doelsaldo van +20 (30-10) en is het team met de minste tegendoelpunten. Daarnaast is men winnaar van de 1e periodetitel en daarmee al zeker van het spelen van nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de 1e klasse. Nu Terneuzense Boys er na 11 wedstrijden zo goed voor staat zal men ook zeker voor het kampioenschap willen gaan, dus Yerseke kan zijn  borst nat maken a.s. zaterdag.

Yerseke en Terneuzens Boys kwamen elkaar de afgelopen 20 jaar in competitieverband 8x tegen en dat was alle 8x in de 2e klasse E. Dit was voor het laatst in het seizoen 2011-2012. Het seizoen waarin Terneuzense Boys ongenaakbaar kampioen werd met maar liefst 19 punten voorsprong op de nummer 2 Klundert. In dat seizoen verloor Yerseke beide wedstrijden van Terneuzense Boys. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren (doelpunt Bart van Steveninck) en de thuiswedstrijd ging met 0-1 verloren. Ook in het seizoen 2000-2001 ontmoetten beiden elkaar en eindigde de wedstrijd Yerseke-Terneuzense Boys in 1-4 (doelpunt Padden van de Water) en Terneuzense Boys-Yerseke in 3-3(doelpunten Bart van Steveninck, Padden van de Water en John Vette). In het seizoen 1999-2000 eindigde de wedstrijd Yerseke-Terneuzense Boys in 2-0 (doelpunten Elco de Schipper en Corstiaan Noordijk) en Terneuzense Boys-Yerseke in 0-0. In 1998-1999 eindigde de  wedstrijd Yerseke-Terneuzense Boys in 1-3 (doelpunt Elco de Schipper) en Terneuzense Boys-Yerseke in 4-2 (doelpunten John Vette en eigen doelpunt). De cijfers spreken dus duidelijk in het voordeel van Terneuzense Boys dat van de 8 onderlinge ontmoetingen in de afgelopen 20 jaar 4x won er 2 verloor en 2x gelijkspeelde.

Terneuzense Boys speelde afgelopen zaterdag in en tegen de nummer laatst Nieuwdorp met 2-2 gelijk en ook Yerseke kwam op eigen veld tegen Tholense Boys niet verder dan 0-0. Afgelopen dinsdag speelde Terneuzense Boys voor de beker in de 3e ronde een uitwedstrijd in Prinsenbeek tegen zondag 2e klasser Beek Vooruit en won zeer overtuigend met 2-5. Dat betekent dat Terneuzense Boys zich kan opmaken voor de volgende bekerronde in Bergen op Zoom tegen zondag 3e klasser MOC’17 dat zeer verrassend op eigen veld van zondag hoofdklasser VC Vlissingen wist te winnen met 3-2.

Yerseke zal behoorlijk gehavend afreizen naar Terneuzen, want Arjen de Koeijer ondergaat a.s. vrijdag een kijkoperatie aan zijn knie en zal de komende periode dus niet inzetbaar zijn.Ook de afgelopen zaterdag geblesseerd uitgevallen Sylvio Hage zal niet meekunnen spelen dus Yerseke zal het zonder haar aanvalsduo moeten doen dat tot op heden 16 van de 23 gescoorde doelpunten voor haar rekening nam . Hierdoor zal het voor Yerseke trainer Alexander van Keulen een behoorlijke puzzel worden om een competitief elftal het veld in te sturen dat enigszins in staat is om tegenpartij te bieden aan Terneuzense Boys. Uiteraard zal Yerseke de wedstrijd gewoon met 11 spelers starten maar dat het een hels karwei zal worden om een resultaat te behalen tegen Terneuzense Boys is wel duidelijk en Yerseke lijkt op voorhand dan ook voor een bijna schier onmogelijke opgave te staan. Maar wie weet is Yerseke wel in staat om voor een verrassing te zorgen. Dat zullen we a.s. zaterdag omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.