Yese 1 — 29 november 2018

Zaterdag 1 december a.s. staat voor Yerseke de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma. Yerseke ontvangt op sportpark Cleijn Moercken Arnemuiden en een week later Tholense Boys. Arnemuiden staat momenteel op een 7e plaats op de ranglijst met 13 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Arnemuiden won 4x, verloor 4x en speelde 1x gelijk. Arnemuiden won vorige week met 3-0 van Tholense Boys.

Yerseke won vorige week de eerste uitwedstrijd van dit seizoen nadat men alle voorgaande uitwedstrijden verloor. In en tegen Nieuwdorp trok Yerseke met 0-4 aan het langste eind. Yerseke staat momenteel twee plaatsen boven Arnemuiden met slechts 2 punten meer dan Arnemuiden. In deze klasse staan alle teams nog zo dicht op elkaar dat een wedstrijd of 2 achter elkaar winnen of verliezen direct een enorme stijging of daling op de ranglijst betekent. Yerseke heeft nog steeds te kampen met een aantal geblesseerde spelers dus zal het iedere week opnieuw bekijken worden hoe de basisopstelling eruit ziet.

Yerseke en Arnemuiden kwamen elkaar de afgelopen 10 jaar in competitieverband slechts 6x tegen. Van die 6x wist Yerseke 2x te winnen, eindigde 1 ontmoeting in een gelijkspel en verloor Yerseke 3x. De laatste competitiewedstrijd tussen beiden dateert uit het seizoen 2016-217 in de 3e klasse A toen de wedstrijd Arnemuiden-Yerseke op 8 april 2017 in een 1-1 (doelpunt Guus de Leeuw) gelijkspel eindigde. In datzelfde seizoen verloor Yerseke op eigen veld met 0-2 van Arnemuiden. Ook het seizoen daarvoor in 2015-2016 in de 3e klasse A kwamen beiden elkaar tegen. De wedstrijd Yerseke-Arnemuiden eindigde in 0-1 en Arnemuiden-Yerseke in 1-3. De laatste keer dat beiden elkaar in de 2e klasse ontmoetten was in het seizoen 2011-2012. Yerseke verloor de openingswedstrijd van de competitie in en van Arnemuiden met 3-2, maar won de thuiswedstrijd van Arnemuiden met 4-0.

Als we puur naar de statistieken in het verleden kijken dan zijn die nipt in het voordeel van Arnemuiden. Daarnaast versterkte Arnemuiden zich voorafgaand aan dit seizoen aanzienlijk door een flink aantal nieuwe spelers aan de 1selectie toe te voegen en werd men door velen als voornaamste titelkandidaat gezien. Het zal voor Yerseke dan ook een lastige kluif worden om van Arnemuiden te winnen, maar de wedstrijd begint met 0-0 en de bal is rond dus wie weet wat er allemaal kan gebeuren. Hoe de onderlinge krachtsverhoudingen liggen zullen we a.s. zaterdag omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.