Nieuws Yese 1 — 04 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober a.s. staat voor Yerseke de thuiswedstrijd tegen Bruse Boys op het programma. Bruse Boys speelde van de afgelopen 12 seizoenen 9 seizoenen in de 2e klasse en 3 in de 1e klasse. Vorig seizoen degradeerde men vanuit de 1e klasse naar de 2e klasse. Bruse Boys verloor de 1e competitiewedstrijd op eigen veld met 0-1 van promovendus Krabbendijke en afgelopen zaterdag behaalde men in de uitwedstrijd tegen DBGC het 1e punt van de competitie door met 2-2 gelijk te spelen.

Als we in het verleden kijken naar de onderlinge duels tussen Yerseke en Bruse Boys moeten we toch al flink wat jaren terug gaan in de tijd om die tegen te komen. De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten was in het seizoen 2011-2012 in de 2e klasse E. Het seizoen waarin Yerseke degradeerde naar de 3e klasse. Beide ontmoetingen in dat seizoen werden door Yerseke met 2-1 verloren van Bruse Boys. In het seizoen 2008-2009 werd in Yerseke een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld die wederom met 2-1 werd verloren. De laatste keer dat Yerseke overigens punten van Bruse Boys wist af te pakken is al bijna 15 jaar geleden toen op 15 november 2003 de wedstrijd in de 3e klasse A in Bruinisse in 1-1 eindigde (doelpuntenmaker Yerseke: Bart van Steveninck). Ook in het seizoen 2000-2001 in de 2e klasse E wist Yerseke 2x gelijk te spelen tegen Bruse Boys: 2-2 en 3-3. De laatste overwinningen van Yerseke op Bruse Boys zijn al weer 19 jaar geleden toen Yerseke in het seizoen 1999-2000 in de 2e klasse E zowel de uitwedstrijd in Bruinisse op 18 september 1999 als de thuiswedstrijd in Yerseke op 11 december 1999 met 3-2 wist te winnen. Is Yerseke na 19 jaar wederom weer eens in staat om de 3 punten te behalen tegen Bruse Boys? Dat zal geen eenvoudige opgave worden en daarbij spreken de cijfers vanuit het verleden zeker niet in het voordeel van Yerseke. Maar luidt het spreekwoord niet dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst? Tevens is er in bijna 18 jaar tijd ook wel het één en ander veranderd qua spelersgroep, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Hoe de wedstrijd a.s. zaterdag zal eindigen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Van Helden voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten.
Yerseke kan de steun en support van haar supporters a.s. zaterdag heel goed gebruiken, dus komt allen naar sportpark Cleijn Moercken te Yerseke om Yerseke na 18 jaar eindelijk weer eens een keer aan een overwinning op Bruse Boys te helpen. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.