Nieuws Yese 1 — 01 november 2018

Zaterdag 3 november a.s. staat voor Yerseke de thuiswedstrijd tegen FC Axel op het programma. FC Axel heeft na 6 gespeelde wedstrijden, net als Yerseke, 9 punten behaald. Yerseke haalde al die 9 punten in thuiswedstrijden en FC Axel haalde die 9 punten juist allemaal in uitwedstrijden. Ook het doelsaldo van beide teams is nagenoeg identiek: Yerseke -2 (12-14) en FC Axel -3 (10-13).

Yerseke leed vorige week een terechte 5-0 nederlaag tegen Serooskerke maar verloor tot overmaat van ramp ook een aantal spelers in deze wedstrijd door blessures. Sylvio Hage en Joel Dekker moesten beiden het veld verlaten met een hamstringblessure en ook Jari Christiaanse haalde het einde van de wedstrijd niet vanwege een liesblessure. Het zal voor Yerseke trainer Alexander van Keulen dan ook een hele klus worden om een competitief elftal het veld in te kunnen sturen dat in staat is om FC Axel goed tegenpartij te kunnen bieden.

Yerseke en FC Axel ontmoetten elkaar de afgelopen jaren in competitieverband slechts 2x. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit voor FC Axel pas het 6e seizoen is in het zaterdagvoetbal. Vanaf het seizoen 2013-2014 komt FC Axel uit in het zaterdagvoetbal en al in het tweede seizoen wist men te promoveren naar de 2e klasse middels een kampioenschap. In dat seizoen kwamen beide teams elkaar tegen. In de uitwedstrijd verloor Yerseke kansloos met 4-1 (doelpunt Arjen de Koeijer) en in de thuiswedstrijd wist Yerseke FC Axel, dat toen al kampioen was,  de enige nederlaag in de competitie toe te brengen: 3-0 (doelpunten Evert van Houte, Martijn Koole en Arjen de Koeijer).

Wat we tot nu toe in deze 2e klasse zien is dat alle teams vrij aan elkaar gewaagd zijn en dat de krachtsverschillen in deze klasse zeer gering lijken te zijn. Juist nu Yerseke te maken heeft met een ware blessuregolf kan het uw steun en positieve support uitermate goed gebruiken dus kom allen naar sportpark Cleijn Moercken om Yerseke op een positieve manier te ondersteunen en te helpen aan een goed resultaat.

Is Yerseke in staat om een elftal op de been te brengen dat in staat is om FC Axel goed tegenpartij te bieden? We zullen het a.s. zaterdag weten als beide teams elkaar ontmoeten op sportpark Cleijn Moercken te Yerseke. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.