Nieuws Yese 1 — 17 januari 2019

Zaterdag 19 januari 2019 staat voor Yerseke de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Op sportpark Cleijn Moercken te Yerseke ontvangt Yerseke het uit Zierikzee afkomstige MZC’11. MZC’11 heeft na 12 gespeelde wedstrijden 15 punten behaald en staat daarmee op een 9e plaats. MZC’11 wist tot op heden 5 wedstrijden te winnen en verloor er 7. MZC’11 verloor weliswaar de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-3 van Nieuwdorp maar won daarvoor 3 wedstrijden op rij: 0-1 van Bruse Boys, 3-1 van Krabbendijke en 0-2 van DBGC. MZC’11 wist daarnaast ook nog eens met 3-0 van Serooskerke te winnen en ook tegen NSVV wist men met 0-2 te winnen. Van de 15 behaalde punten werd er 9 punten in uitwedstrijden behaald en MZC’11 wist van  tegenstanders (Krabbendijke, NSVV en Serooskerke) te winnen waar Yerseke van verloor, dus Yerseke is gewaarschuwd!

MZC’11 is ontstaan na een fusie tussen zondagclub Zierikzee en zaterdagclub Mevo. In het seizoen 2011-2012 maakte MZC’11 haar opwachting in de 3e klasse. In een paar jaar tijd wist men zelfs te promoveren naar de 1e klasse, maar dat niveau bleek te hoog gegrepen want na 1 jaar 1e klasse is men nu voor het 2e seizoen op rij actief in de 2e klasse. In die 7 seizoenen kwamen Yerseke en MZC’11 elkaar slechts 2x tegen in competitieverband. In het seizoen 2012-2013 ontmoetten beiden elkaar in de 3e klasse B. De wedstrijd MZC’11-Yerseke eindigde in 5-2 (doelpunten Rody Bakker en Arjen de Koeijer) en de wedstrijd Yerseke-MZC’11 eindigde in 2-1 (doelpunten Arjen de Koeijer en Bart van Steveninck).

Yerseke verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Terneuzense Boys met 2-0. Met 19 punten uit 12 gespeelde wedstrijden kan Yerseke zeker terugkijken op een goede start in de 2e klasse als promovendus zijnde, maar de onderlinge krachtsverhoudingen in deze klasse zijn zo minimaal dat het zowel bovenin als onderin waarschijnlijk tot het einde spannend zal blijven, dus het is zaak voor Yerseke om na de winterstop niet te verslappen en direct weer scherp aan de start te verschijnen.

Wil Yerseke een beetje uit de gevarenzone blijven dan zal men niet moeten verliezen aanstaande zaterdag en een winstpartij zou natuurlijk het meest gewenste resultaat zijn, maar MZC’11 zal zich zeker niet zonder slag of stoot opzij laten zetten. MZC’11 staat er in de strijd om de 2e periodetitel namelijk prima voor met een 2e plaats met 9 punten uit 4 gespeelde wedstrijden en zal er zeker op gebrand zijn om die positie te willen handhaven. Het belooft zaterdag dus een spannende wedstrijd te worden. Hoe die uiteindelijk zal aflopen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Roy Labeur uit Steenbergen voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het 1e elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd.