Nieuws Yese 1 — 14 maart 2019

Zaterdag 16 maart a.s. staat voor Yerseke een thuiswedstrijd op Sportpark Cleijn Moercken te Yerseke op het programma tegen Serooskerke. Deze wedstrijd die om 14:30 uur begint staat onder leiding van scheidsrechter J. (Josephe) Ngoumout en de wedstrijdbal wordt gesponsord door Kotra Logistics.

Serooskerke is bezig aan een prima seizoen in de tweede klasse en staat momenteel op een gedeeld derde plaats samen met NSVV uit Numansdorp maar omdat het doelsaldo van NSVV beter is staat men vierde met 30 punten uit 18 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 31-27 (+4). Na een prima start van het seizoen waarbij men de eerste periode op een tweede plaats afsloot met 16 punten uit acht gespeelde wedstrijden volgde een tweede periode met 11 punten uit negen gespeelde wedstrijden. Na de winterstop speelde Serooskerke zes wedstrijden waarvan men er drie won, twee verloor en één gelijk speelde. Afgelopen zaterdag won men de thuiswedstrijd van MZC’11 met 2-1.

Yerseke treft dus een tegenstander die aan een prima seizoen bezig is en die in de thuiswedstrijd over Yerseke heen walste en binnen een tijdsbestek van 12 minuten (van de 24e minuut tot de 35e minuut) de wedstrijd in hun voordeel wist te beslechten door een 4-0 voorsprong te nemen. De tweede helft viel er nog een doelpunt en daarmee liep Yerseke tegen een dikke 5-0 nederlaag op. Yerseke zal zich zeker willen revancheren voor deze smadelijke nederlaag maar dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan aangezien Serooskerke een goed voetballende ploeg heeft. Serooskerke staat dus twee punten boven Yerseke en zal er alles aan willen doen om dat zo te houden. Yerseke daarentegen zal alles in het werk stellen om de punten in eigen huis te willen houden. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Hoe de wedstrijd a.s. zaterdag zal aflopen zullen we omstreeks 16:15 uur weten als scheidsrechter Josephe Ngoumout voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten. Ik wens de spelers en begeleiding van het eerste elftal heel veel succes en alle supporters veel voetbalplezier in een sportieve wedstrijd. Kom naar Sportpark Cleijn Moercken te Yerseke en steun Yerseke in de wedstrijd tegen Serooskerke!