Yese 1 — 01 september 2018

Yerseke speelde vandaag op sportpark Cleijn Moercken de 1e bekerwedstrijd tegen 2e klasser Woudrichem. Yerseke startte met, ten opzichte van vorig seizoen, een aantal nieuwe gezichten in de basis: Wesley den Hollander, Axel Koster, Sylvio Hage en Rick Kramer. Nog niet van de partij vanwege blessures waren: Joël Dekker, Lars Beenakker, Rick Poleij en Robin Burger. Onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Kaptein werd onder zonnige omstandigheden afgetrapt en was het vooral in het eerste kwartier Woudrichem dat het meeste balbezit had en de lakens uitdeelde. Yerseke beperkte zich in die fase met name tot verdedigen en gokte op de omschakelmomenten bij balverlies van Woudrichem. Ondanks het vele balbezit van Woudrichem wist men dit vele balbezit niet om te zetten in het creëren van kansen. In de 13e minuut werd Mark Goeman op rechts de diepte ingestuurd en leverde een prima afgemeten voorzet op Jari Christiaanse die met een kopbal Yerseke, op dat moment tegen de spelverhoudingen in, op een 1-0 voorsprong bracht 1-0 Jari Christiaanse. Na deze 1-0 kwam Yerseke steeds beter in haar spel en ontstond een gelijk opgaande wedstrijd. Zo kreeg Jari Christiaanse nog een prima mogelijkheid om Yerseke op een 2-0 voorsprong te zetten maar zijn schot ging naast. In de 36e minuut was het Arjen Dingemanse die aan de zijlijn in de ogen van de scheidsrechter een overtreding beging en uit de ingebrachte vrije trap werd een strafschop gegeven wegens vermeend hands van diezelfde Arjen Dingemanse. De strafschop werd binnen geschoten door aanvoerder Jamy Goemaat en zo werd het 1-1. In de laatste 10 minuten voor rust was Yerseke nog dicht bij een 2-1 voorsprong maar een prima ingeschoten vrije trap van Ruben Pekaar ging via de vingertoppen van Woudrichem doelman Aljan Dekker op de paal. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

Wie tijdens de rust te lang in de kantine is blijven hangen heeft zeer waarschijnlijk de 2-1 gemist want in de 48e minuut was het Arjen de Koeijer die met een prima volley de 2-1 binnenschoot nadat een speler van Woudrichem de buitenspelval ophief 2-1 Arjen de Koeijer. Als Arjen vlak daarna wat scherper was geweest was het ook 3-1 geweest maar zijn schot met links verdween op de voeten van de doelman van Woudrichem. De mooiste treffer van de middag kwam in de 60e minuut op naam van Ruben Pekaar. Na een schitterende voetbeweging van Wesley den Hollander ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander en gaf een prima pass op Axel Koster. Arjen de Koeijer liet de bal bewust gaan door prima over de bal heen te stappen en zo kwam de bal bij Axel Koster die vervolgens met een uiterste inspanning nog net op tijd kon afgeven op de inkomende Ruben Pekaar die de bal beheerst tegendraads binnen schoot en Yerseke daarmee op een 3-1 voorsprong bracht 3-1 Ruben Pekaar. Toch gaf Woudrichem zich nog niet gewonnen en was men nog dichtbij de aansluitingstreffer toen een vrije trap via de vingertoppen van Yerseke doelman Colin Hout op de paal belandde. De laatste 25 minuten moest Woudrichem verder met 10 man toen een speler van Woudrichem net te laat kwam om Sylvio Hage af te stoppen en hem een flinke schop verkocht. Scheidsrechter Kaptein kon niet anders dan een rode kaart geven voor deze overtreding Overtreding op Sylvio Hage. In de 70e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Sylvio Hage binnen de 16 meter naar beneden werd getrokken en scheidsrechter Kaptein naar de stip wees. Arjen Dingemanse schoot de toegekende strafschop onberispelijk hoog in het dak van het doel en zette daarmee tevens de 4-1 eindstand op het scorebord 4-1 Arjen Dingemanse.

Daar waar het in het begin van de wedstrijd nog even wennen was voor Yerseke kwam Yerseke naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in het spel en over 90 minuten gezien speelde Yerseke een zeer verdienstelijke wedstrijd. Zonder overige spelers uiteraard tekort te doen, speelden de nieuwelingen Sylvio Hage (17 jaar), Rick Kramer (17 jaar), Wesley den Hollander en Axel Koster een prima wedstrijd. Al met al een prima teamprestatie tegen een goede tegenstander. Een goede opsteker voor de komende wedstrijden. Volgende week zaterdag de 2e bekerwedstrijd in en tegen zaterdag 1e klasser Almkerk dat vandaag met 0-3 won van zondag 2e klasser JEKA.