Nieuws — 16 mei 2016

Pinkster weekend,

Eindelijk was het zo ver Yese A1 ging zijn vleugels uitslaan was normaal Limburg het decor in Landgraaf , nu gingen de boys internationaal en wel naar Malgrat de Mar.

Goede vrijdag 13 mei vertrek 11:00 vanaf  Cleyn Moerken richting Zaventem waar het vliegtuig om 15:30 zou opstijgen , en zo geschiedde met 2 man die hun vliegdoop kregen Korne en Guus.

In Barcelona netje op tijd geland nu naar de car rental oei probleem om auto de huren moet je 21 jaar zijn en dat was Arnout nie dus dikke stress gelukkig was assistent coach Japio Burger allert en 1 vw touran werd omgeruild voor vw bus en de andere zouden we s ‘avonds oppikken en door Christiaan laten besturen , hij kwam samen met Jacques achteraan omdat laatste genoemde nog examen had tot 16:30.

En zo geschiedde na voorspoedige reis naar Hotel Reymar werden de kamers ingedeeld en was nog een maaltijd voor Yese klaar gezet , netjes geregeld en toen de 2 leiders terug naar Barca en de rest onder leiding van de aanvoerder Arnout en reserve Ralph de buurt verkennen.

Na wat vertraging werden de 2 nakomelingen opgepikt en de reis terug aangevangen voor ons te laat om de buurt nog te verkennen en het A team lag ook plat netjes boys.

Zaterdag 14-05 onze 1e wedstrijd was om 15:30 dus wat doe je dan als je hotel aan het strand ligt Spanje 1spanje 2

 

Hierna omkleden en naar Blanes naar sportpark waar onze tegenstanders eerst tegen elkaar speelden en wij benieuwd waren naar hun prestatie , oei dat tempo lag hoog en individueel allemaal zeer vaardig.

1e tegenstander Zwitsers Fc Rhexia-Vessy zij verloren de eerste wedstrijd met 1-0 van de andere ploeg uit Frankrijk , wat schoot Yese uit hun startblokken binnen 2 minuten grote kans mis de 2e aanval via Guus en Ralph welke perfect voorzette en onze gedreven aanvoerder die nooit scoort na deze voorzet in één x op de slof 1-0 nog geen 3 minuten later Ralph schiet vol op de lat.spanje 3

Achterin werd niks weggegeven en het was Guus die op safari ging en kruislings de 2-0 binnen schoot , wat een onverwachte situatie en yese ging door met in de 2e helft Korne voor Colin en Jordin voor Jordy die al een gele kaart had gepakt ze waren wel zeer technisch maar als team stelde het weinig voor.

De kansen bleven komen en uit een vrije trap maakte Ralph nog de 3-0 dat was een verdiende en terechte uitslag.

Dus de uitslag betekende dat we aan gelijkspel genoeg hadden en dat wisten de Fransen ook Fc Plauzat Besse een beter team en ook wat agressiever , maar ook deze tegenstander was niet opgewassen tegen ons spel en vooral Ralph moest het ontzien al werd een vliegende tackel op Ruben ook over het hoofd gezien.spanje 4

De 1-0 viel uit een vrije trap die Ralph in de muur schoot en Ruben die hem daarna door alles en iedereen in het doel ramde , de tegenstander en Yerseke schuwden allebei de duels niet als was het van Yese zijde opkomen voor je zelf en bij de tegenstander frustratie omdat ze niet voor de goal van ons kwamen.

Nadat Jacques de Franse spitst wat had en deze  geïrriteerd reageerde  moest hij verplicht gewisseld worden het middenveld met Davy Arnout Ruben en Ralph was sterk en de achterhoede met Colin Korne Jordy Robin Jacques en Christiaan gaven geen krimp en van voren werkte Diego zich een slag in de rondte en de kwaliteit van Guus weten we neem daarbij onze benjamin Jordin er stond wat.spanje 5

2e helft probeerde de Fransen van alles maar het doelpunt viel aan de andere zijde Guus zette voor de keeper liet de bal los en Jordin scoorde de 2-0 , wat een weelde en zondag moest een vervolg van deze 2 fantastische wedstrijden worden gemaakt. Natuurlijk in het hotel eerst een biertje op de overwinning.

Maar ja zaterdagavond en je bent aan de Costa Brava wat doe je dan Lorret de Mar here we come eerst eten en douche en dan indrinken heet dat tegenwoordig man man man wat een kabaal maakte ze wli de coach ook effe bij slapen bouwen ze feestje in de kamer onder je.

Daarna 2 busjes en stappen in Lorret wie heeft er niet over gehoord populair bij de jeugd en iets anders dan Malgrat eerst effe pissen na de lange busreis spanje 6

Toch bracht dit uitstapje niet het gewenste plezier en werd de terugreis ingezet alwaar het stapavontuur verder ging totdat het licht werd , maar om 11:30 moest er wel vertrokken worden naar Blanes.

Dus ontbijten om 09:30 of naar de super om sportontbijt en vertrek naar sportpark alleen de lunch pakketten waren nog niet gehaald dus de normaal voorop rijden Lombi was effe wat later wat bijna desastreuze gevolgen had Japio en Chris reden voorop met daarachter op 200 meter de tomtom en jawel wat doen die 2 , verkeerde afslag.

Miserie file richting complex en wij reden juist en waren met 3 man op tijd Colin , Davy en Jordin normaal was het een 3-0 nederlaag wat een stress bij trainer Lombi .

spanje 9

Gelukkig kregen we extra tijd omdat wij aanwezig waren , en daar waren ze na de nodig tips om om te kleden (Ruben eigenwijs kreng neem een snicker) zodat ze zonder warming up konden startten .

Nou ja wat toen voor viel kun je niet geloven na 3 minuten krijgen we corner tegen alleen daar lag een andere ploeg die het nodig vonden de speler van de tegenstander Pied Jura uit Zwitserland te irriteren en zowaar een vechtpartij ontstond. Staking totdat de wedstrijd leiding erbij was de vreemde ploeg moest van toneel verdwijnen voordat werd verder gespeeld. Deze zeer slechte wedstrijd hoe kan het ook anders werd toch door the A team over de streep getrokken een klusbal viel voor Guus zijn voeten en 1-0 was een feit en Ruben scoorde fantastisch kruislings in geschoten 2-0.

Hoster halve finale hoe bestaat het  wie had dat verwacht , tijd om te lunchen en de innerlijke status iets te verbeteren. Hierna kregen we van een andere tegenstander te horen dat deze Franse ploeg wel zeer sterk was.

spanje 10

G S Chasse sur Rhône was dus echt een maatje te groot 10 minuten konden we ze tegenhouden toen we ongelukkig een vrije trap tegen kregen en deze werd via de paal binnen

geschoten , hierna speelde we een verloren match wij zelf geen kans gecreëerd en zij schoten nog 2 x raak 3-0 eindstand.

Helaas geen finale maar goed ook de tegenstander die daar in kwam was van uitzonderlijke kwaliteit en won van onze tegenstander met maar liefst 5-1 , maar dan Yese the A team wilde toch nog wel keer vlammen om de troost finale te winnen en wel tegen Franse fc Pessac Aloutte .

Ook deze tegenstander was eigenlijk wel iets beter dan ons maar geleidelijk de tijd verder liep kwam Yese in hun spel en gelukkig schoten zij hun1e kans naast , hier tegenover stelden wij een mooie aanval en was het Ruben die fraai raak schoot.

Nog mooier was de bal die Jordin onder de lat schoot 2-0 , maar dan blijkt dat we toch nog moeten leren een wissel werd genadeloos afgestraft even stonden we niet goed en 2-1 was en feit.

Gelijk vanaf de aftrap aanval via Ralph alleen op de keeper maar die schoot naast toch werd de wedstrijd winnend afgesloten en een zeer mooie 3e plaats op een internationaal toernooi en herinneringen aan een fanatisch toernooi.

3 Dagen in Spanje gemiddeld over deze dagen 8 uur geslapen en dan toch zo presteren en maandag 0m 03:00 uit bed om weer terug te gaan Klasse boys laten we dit seizoen onvergetelijk maken en 21e dezelfde instelling hebben als deze dagen.

Yese mag trots op deze U 19 groep zijn onze toekomst.

 

 

 

Deel dit bericht

About Author

V.V. Yerseke

Login

Lost your password?