Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Yerseke blijft voor de 9e wedstrijd op rij ongeslagen en behaalt en verdienstelijk gelijkspel tegen Heinenoord: 1-1

Yerseke 1

1 - 1

Heinenoord 1

34'
60'
Sanzio DIeterich
Samet Dag
60'
Josepha Nickelson
Andrew van Tiggelen
60'
Alexander Deetman
Donny Navajas Sanchez
80'
Jesper Kusters
Austen Zwaal
80'
Dejan de Feijter
Enrico Elderhorst
85'
91'

tel. 0113-404066

Yerseke speelde vandaag tegen de nummer 2 van de ranglijst Heinenoord waarvan eerder met ruime cijfers werd verloren: 5-0. Heinenoord won de 1e periode, daar waar Yerseke vorige week de 2e periodetitel wist binnen te halen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd wist Yerseke zcih geen raad met het hoge druk zetten van Heinenoord. Tevens zat Heinenoord er overal kort bovenop en was de inzet en beleving gewoonweg meer aanwezig dan bij Yerseke. Dit resulteerde dan ook in een drietal uitstekende mogelijkheden voor Heinenoord om één of meer doelpunten te maken, maar of doelman Colin Hout stond in de weg of het vizier van de aanvallers van Heinenoord stond niet op scherp. Zo kreeg Marlon Slabbekoorn het van een meter of 5 voor elkaar om de bal toch nog naast te schieten i.p.v. in het doel. Na het eerste kwartier kwam Yerseke steeds beter in hun spel en werd de regie meer en meer overgenomen. Zo was het Xander van der Poel die een prima individuele actie in huis had en zijn tegenstander passeerde en op het moment dat hij met rechts een voorzet wilde geven een overduidelijke tik op zijn enkel kreeg net binnen de 16 meter. Dit had een strafschop moeten zijn maar volgens de scheidsrechter was er niets aan de hand.
Yerseke kreeg in die fase meer dan 10 hoekschoppen en die waren ontzettend gevaarlijk. Uit één van die hoekschoppen van Xander van der Poel was het Jorn Lindenberg die hard inkopte en via de handen van de doelman Yerseke in de 34e minuut op een 1-0 voorsprong bracht. Niet veel later een prima aanval over meerdere schijven waarbij Guus de Leeuw de bal prima in de loop van Remco van Tiggele speelde. Remco haald van net buiten de 16 meter uit en via de voet van de doelman werd het een hoekschop. Nog voor rust wederom een goede actie van Guus de Leeuw die met een gekraakt schot Arjen Dingemanse wist te bereiken die de bal net over kopte. Ruststand 1-0.

Na rust zakte Yerseke in en liet de bal aan Heinenoord om vanuit de omschakeling en de counter te kunnen toeslaan. Heinenoord had weliswaar het meeste balbezit, maar toch echt uitgespeelde kansen kwam men niet. In de 57e moment een prima bal van achteruit waarbij de laatste man van Heinenoord zich verkeek op de bal en onder de bal door ging. Guus de Leeuw kon alleen op de doelman afgaan, maar de assistent scheidsrechter van Heinenoord stak Heinenoord de helpende hand toe door te vlaggen voor "buitenspel" en de scheidsrechter nam dit onterechte vlagsignaal over dus weg kans op 2-0. In de 60e minuut ontving Prem de Jonge een gele kaart wegens een ongelukkige handsbal. Niet veel later werd Guus de Leeuw uit de wedstrijd geschopt na een harde overtreding op de enkel. De scheidsrecher verzuimde hier de gele kaart voor te trekken.  Jordin van Hekke verving Guus de Leeuw. Heinenoord bracht 3 wissels in om de gelijkmaker te kunnen forceren, maar de verdediging van Yerseke stond als een huis en gaf amper kansen weg. In het laatste kwartier liepen een aantal spelers van Yerseke op hun laatste benen en was het alleen nog maar tegenhouden. Heinenoord bracht zijn laatste 2 wisselspelers in en deed er alles aan om een nederlaag te voorkomen. Het leek erop dat Yerseke de winst over de streep zou trekken, maar in de 91e minuut viel toch nog de gelijkmaker van Donny Navajas Sanchez die een crosspass in één keer met zijn binnenkant voet tegendraads in de bovenhoek schoot. Een schitterend doelpunt en over heel de wedstrijd gezien ook wel terecht. Al met al een prima resultaat van Yerseke tegen een goede tegenstander. Wel zuur voor Yerseke dat de tegentreffer pas in de blessuretijd valt.

Volgende week speelt Yerseke een uitwedstrijd tegen Serooskerke, dat vandaag na een 0-1 voorsprong, met 4-1 van koploper MZC'11 verloor. Hopelijk zijn dan ook de trouwe Yerseke supporters weer aanwezig om Yerseke aan te moedigen en te steunen op weg naar een goed resultaat.