Scheidsrechter

N.Boel

Accommodatie

Onbekend

Yerseke wist zich prima te revancheren voor de onnodige en ongelukkige 1-2 nederlaag tegen Arnemuiden door met 0-5 van FC Axel te winnen. Yerseke kende een vrij eenvoudige middag tegen een tegenstander die ten opzicht van vorig seizoen bijna een heel nieuw elftal kent. Met veel jeugdige spelers in de gelederen trad FC Axel aan tegen Yerseke, maar vanaf het allereerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Yerseke de overhand had en het betere van het spel. Yerseke had na 20 seconden al op voorsprong kunnen staan, maar van dichtbij schoot Guus de Leeuw over het doel. In de 11e minuut was het wel raak toen een goed indraaiende vrije trap van Remco van Tiggele voor de voeten van Arjen Dingemanse kwam die daar wel raad mee wist: 0-1. Nadat prima kansen van Arjen de Koeijer en Remco van Tiggele niet tot uitbreiding van de voorsprong leidden, lukte dit net voor rust wel. Wederom was het Remco van Tiggele die, na een goed opgezette aanval over meerdere schijven, een goede voorzet gaf op Eys Murre die in eerste instantie met een hakbal probeerde te scoren maar via een tegenstander de bal weer terug voor zijn voeten zag komen waardoor het voor hem eenvoudig was om van dichtbij de 0-2 binnen te tikken. FC Axel kreeg in de 1e helft 2 goede kansen. Bij een stand van 0-1 was het Mark Goeman die nog net een schot van dichtbij tot hoekschop kon blokken en bij een hoekschop werd en harde kopbal door Yerseke doelman Colin Hout wederom tot hoekschop verwerkt. Na rust liep Yerseke verder uit naar een 0-5 eindstand door doelpunten van achtereenvolgens Rick Kramer, Arjen de Koeijer en Guus de Leeuw en als het vizier wat scherper had gestaan en de kansen benut waren was de eindstand zelfs nog hoger uitgevallen, maar ondanks dat is een 0-5 overwinning een prima resultaat.

Filmpje van de 0-1 door Arjen Dingemanse
Filmpje van de 0-2 door Eys Murre
Filmpje van de 0-3 door Rick Kramer
Filmpje van de 0-4 door Arjen de Koeijer
Filmpje van de 0-5 door Guus de Leeuw